Végbélrepedés

Tisztelt Doktorúr! Doktornő!

Lányom kismama, nemrég májusban szült, bár nem spontán szüléssel, hanem császárral, de talán nem lényegtelen, hiszen nagyon sokat szoptat, /2óránként/a gyerek igénye szerint.Kb. 1héttel ezelőtt panaszkodott, hogy székeléskor,   vérzést észlelt, ami már most harmadszor is megismétlődött.Vagyis azóta minden WC-re menéskor. Mivel aranyere nincs, csakis végbélrepedésre, gondoltunk.Lehetséges valam i otthoni gyógymód, a mi segíthet? Orvoshoz egyenlőre elég nehezen tud eljutni a a baba miatt.Kérem adjon tanácsot mit lehet tenni?

                         segítségét előre is köszönöm: Kata                    

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza végbélrepedés témában

Kedves Kérdező!

Attól függetlenül, hogy látható aranyere nincs, még belső aranyeres csomói lehetnek. Ha a vérzés fájdalmatlan, akkor ez a legvalószínűbb diagnózis. Ez esetben a langyos-sós-kamillás ülőfürdők, aranyerességre való kúp használata (Mastu-Forte, Posterisan) javasolt, valamint a tartós ülés illetve  hasprés kerülése.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 28., 09:11; Megválaszolva: 2009. július 28., 09:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR