Antireflux műtét


Tisztelt Doktor Úr!

Kezelőorvosom antireflux műtét végzését javasolja, mivel panaszaim rendszeresen kiújulnak, és 6 évvel ezelőtt barrett metapláziát diagnosztizáltak.
A műtét eredményességi mutatóiról elég eltérő dolgokat hallottam. A kérdésem az, hogyha elvégzik a műtétet, akkor mire számíthatok, különösen hosszabb távon (23 éves vagyok)? El lehet-e szükség esetén ezt a műtétet többször végezni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza antireflux témában

Kedves Kérdező!

 

Első lépés egy újabb endoszkópia kell, hogy legyen tekintettel a Barrett metaplasiára. A laparoszkópos antireflux műtét ebben az esetben indokolt. Nem kell több alkalommal kell elvégezni, mivel a kiújúlás utáni műtétek eredményessége mindig rosszabb. A választott operáló intézetben legalább évi 30 ilyen típusú műtétet végezzenek, akkor várható a legjobb eredmény. Az endoszkópia azonban nem nélkülözhető, 6 évvel ezelőttire a műtétet nem szabad elvégezni.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 23., 09:38; Megválaszolva: 2009. július 23., 09:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok