Irritábilis bél szindróma?

Tisztelt szakértő! Nem szívesen beszélek róla senkinek a családomon kívül a kellemetlensége miatt. Éppen ezért orvosnál sem voltam még vele. Nálam hullámokban jön. Igazából nem tudom semmihez sem kötni, ételhez, vagy stressz helyzethez, mert teljesen változó. Kb. másfél éve kezdődött egy gyomorrontással. Azóta hol havonta, hol több hónap "pihenéssel" jelentkezik. A tartóssága is változó. Hol csak egy hétig, hol több hétig is kitart, megkeserítve mindennapjaimat. Ezekben az időszakokban általában délután-este jelentkezik görcsös hasi fájdalom, utána hol lágy, illetve híg széklet követi. Utána nagyon rosszul szoktam érezni magamat. Úgy érzem mintha a gyomrom teljesen kifordult volna. Ebben a rossz időszakban ezek a tünetek naponta, ill., két naponta jelentkeznek. Tudom, hogy előbb-utóbb szakorvoshoz kell forduljak, de nagyon félek a vizsgálatoktól és persze a diagnózistól! Kérem szíves segítségét! Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza irritabilis bél szindróma témában

Kedves Kérdező!

Panaszai megfelelhetnek postinfectiosus (fertőzést követően jelentkező) irritábilis bél szindrómának. Javaslom végeztessen széklet baktérium- és parazita-vizsgálatot, hasi ultrahangot, egyen gyakran, nyugodtan, keveset. Fogyasszon kúraszerűen probiotikumot (Lactív, Enterol) illetve megpróbálhatja a Normix bélbenható antibiotikum kúraszerű használatát.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 23., 08:48; Megválaszolva: 2009. július 23., 08:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
irritábilis bél szindróma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete kezdődött a problémám. Főképp reggel és délelőtt jelentkezik. A hasam alja elkezd csikarni és...
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Irritábilis bél szindrómát írt nekem, viszont hasmenésem egyáltalán nincs, vagy csak nagyon ritkán. Annál inkább a...
IBS betegség
Kedves Doktornő/Doktor úr! Már elég régóta küzdök hasi panaszokkal (hirtelen rám törő hasmenés, hasfájás) , voltam is orvosnál, de nem...
Irritális bél szindróma?
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Febr.elején megtörtént az antireflux műtétem, azóta jól vagyok, nem jön fel a sav sem. Remélem jól is sikerült, máj....
Terhesség, IBS
Korábban laktzintoleranciát és egyéb más igazolt betegség hiányában IBS-t diagnosztázáltak nálam. Az évek során már egészen megtanultam...