Fissura ani

Jó napot kívánok!

A problémám elég kellemetlen, és régebb óta fennáll. Székeléskor a végbélnyílásom megrepedezik és vérzik is, utána sokáig érzek fájdalmat. Nem minden székeléskor jelentkezik, de elég gyakran. Székrekedésem nincs. Tüneti "kezelésnek" neogranormont szoktam használni de őszintén szólva nem használ. Igazából azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy ez már aranyér? Mert véna kitágulás vagy ilyesmi nem jelentkezik. 21 éves lány vagyok, szerintem ennyi idősen még nem is alakul ki aranyér. Az étrendem úgy gondolom kielégítő, a székletem nem mondható iagzából keménynek, tehát nem az sérti fel, vélemyényem szerint. Ön mit javasol kezelésképpen? Nagyon várom válaszát. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fissura témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján panaszát tényleg végbélnyálkahártya-berepedés okozhatja. Az aranyeresség a mindenkiben természetesen jelenlévő, széklettartást elősegítő érpárna kitágulása, előesése. A krónikusan fennálló fissura ani spontán  nehezen gyógyul, mindenképp proktológiai vagy sebészeti szakvizsgálat szükséges. Az étrend és a székletlágyítás mellett a rendszeres testmozgás is szükséges a gyógyuláshoz.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 23., 08:44; Megválaszolva: 2009. július 23., 08:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény