Emésztési problémák

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

27 éves nő vagyok. Korábban is gyakran voltak székrekedési problémáim. Változtattam az étrendemen, kevesebb húst, több zöldséget, gyümölcsöt, vizet fogysztok és úgy látom segített. Egy hónapja szedem az immunológusom áltlal felírt steroid tabletttát (babát szeretnénk ezért) , azonban sokat fáj a hasam és véleményem szerint nem nőgyógyászati, hanem belgyógyászati probléma. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e komolyabban foglalkozni azzal, ha egy északai (szúró jellegű) hasfáját után, (elnézést a következő kifejezésért) sikerült elmennem a kishelyiségbe elvégezni a nagydolgom és amikor véletlenül megnéztem a toalettpapírt az (élénk színű) véres (nem nagyon, de lehetett látni, és a székletem szerintem nem volt véres) volt. Előfordul, hogy a végbél megsérül és ezért van ilyen? Megvárjak egy következő alkalmat és ha nincs gond akkor hagyjam? ((Még annyit hozzátennék, hogy ritkán a végbél részen furcsa szúró érzésem van, és picit fáj a dolgom elvégzése is.) ) Várom segítségük. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Panaszát aranyeresség vagy a végbélnyálkahártya berepedése okozhatja. Ezeken a hasprés kerülése, a széklet lágyítása, langyos-sós-kamillás ülőfürdők, aranyerességre javasolt kúpok (Mastu Forte, Reparon) segíthetnek. Ha panasza nem szűnik, mindenképp keressen fel proktológiai vagy gasztroenterológiai szakrendelést.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 16., 10:02; Megválaszolva: 2009. július 16., 10:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...