Diverticulosis

Tisztelt Dr Úr!

Gyakran visszatérő sigma gyulladásom van. Ilyenkor 3x2 Normix-ot szedek és diétázom. Kérdéseim: Tehetnék-e valamit, hogy ne gyulladjon be ilyen gyakran kb. 2 havonta? Szedhetek-e Husk -ot pszihillikumot? Lisztérzékeny vagyok ezért nem ehetek búzakorpát. Lehet, hogy ez is oka a visszatérő gyulladásnak?

A másik kérdésem cukorbetegséggel kapcsolatos. Évek óta diétával tartom karban az emelkedett vc. szintemet -180 gramm szénhidrát, lett beállítva.

Pár napja vércukor mérést végeztetett az orvosom.

Az eredmény:

Étkezés  előtt           6.00 mmol

Étkezés után 1órával 9.4 mmol

                    2 órával 6.4 mmol

                    3 órával 4.8 mmol

Kérdésem jó -e ez az eredmény?

Válaszát köszönöm:

Rita

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza diverticulosis témában

Kedves Kérdező!

A vércukor-eredmények rendben vannak (egyedül az éhgyomra van a felső határon) . A Normixon kívül  probiotikumok (Lactív, Enterol, ProGastro625) kúraszerű használata segíthet. A Husk psyllium egyiptomi utimagfű-héj, segíthet a széklet-rendezésben és a béltisztításban, problémát nem szabadna okoznia.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 16., 10:09; Megválaszolva: 2009. július 16., 10:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...