Alkalikus foszfatáz

Tisztelt Doktor Úr!

3 alkalommal volt lombik kezelésem, sikertelenül. Úgy gondoltam kivizsgáltatom magam, eltérés mutatkozik az alkalikus foszfatáznál 52 U/L,   a klorid szintem 106 mmol/L, és a legújabb leletemben a Nit pozitív megjegyzést tartalmaz.

Korábbi vizsgálatnál a nitritnél nem volt probléma.

Véleménye szerint ezek okozhatnak -e megtapadási problémákat?

Van egy olyan ultrahang leletem is, ami azt tartalmazza" a cholecysta collumán megtört" addig eljutottam, hogy ez az epémel kapcsolatos, de fogalmam sincs mit jelent.

üdvözlettel: Bice

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves Hölgyem!

Az epevezetéken látható megtöretést érdemes lenne kivizsgáltatnia belgyógyásznál, és sebésznél, mert okozhatja a magasabb alkalikus foszfatáz szintet az epeút megtöretése is. Az okot mindenesetre ki kell deríteni, de nem gondolom, hogy a lombik beültetését ez befolyásolja. Nem írja, hogy pontosan milyen kivizsgáláson volt, de hematológiai, és immunológiai szakrendelést is érdemes lenne felkeresnie, hátha megtalálják a sikertelenség okát. Sok sikertt!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 04., 20:44; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 20:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz