Tejallergia

16 éves láyn vagyok és azt szeretném megtudni, hogy menniyre megbízható a biorezonanciás ételallergia szűrése. Nemrég tudtam emg ien szűrés után, hogy tejallergiám van és a fehér liszt határértéken. Fél éve vannak erős alhasi fájdalmamim és gyakran érzek szúró fájdalmat végbélnyílásomban. Hasam szinte állandóan kemény. Ezek a tünetek mind visszavezethetőek a tejallergiára?

Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza tejcukor érzékenység témában

Kedves Kérdező! A biorezonanciás vizsgálat jelenleg nem része a klasszikus nyugati medicinának, így véleményt mondani nem tudok róla. A lisztérzékenység (coeliakia) vérvétel során igazolható, a laktóz-érzékenység pedig laktóz-terhelés, illetve H2kilégzési teszt során diagnosztizálható. A tejcukor-érzékenység esetén laktóztartalmú ételek fogyasztását követően haspuffadás, élénk bélmozgások, hasmenés jelentkezik. A lisztérzékenység szintén járhat hasmenéssel, felszívódási zavarral (vashiányos vérszegénységgel, fehérjehiánnyal).  A végbéltáji szúró érzés igazán egyik betegségnek sem részjelensége (aranyerességre, végbél-berepedésre utalhat).  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 13.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gyermek gyógyászat
Tisztelt Doktor Úr/Nő Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy két éves kisfiam, aki tejcukor és tojás allergiás. Adhatok-e neki pékárút, kiflit kenyeret...
Nem bújnak a tejfogak
Kedves Doktornő! Lány gyermekem 17 hónapos tejfehérje és tejcukor érzékeny.  Aggódom, mert kortársainak 18-20 tejfoga van, mig neki csak 4 nőtt ki...
Tejcukor érzékenység
Tiszteletem! Szeretném megtudni, hogy, hogyan állapították meg, hogy tejcukor érzékeny vagyok. Terheléses vizsgálatok a következők: Cukor, 0: 5, 1 30: 7, 1...
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...