Reflux műtét, más megoldás nincs?

Tisztelt Doktornő! Doktor Úr!

Lányom 22.éves, refluxa miatt operálni kellene.

Az a kérdésem: a refluxot mindenképpen operálni kell? Főleg ilyen fiatal korban? A lányomnak a gyomrát kellene operálni.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm:

Zsuzsanna - Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A reflux műtéti kezelésének több kritériuma is van. A részletek, az endoszkópos vizsgálat eredménye nélkül, a korábbi kezelések ismerete nélkül korrekt véleményt mondani nem lehet. Javaslom, hogy egy nagy forgalmú gastroenterológiai osztályhoz forduljon amennyiben kérdése van. Valóban ritkán kell operálni fiatal betegeket, de van olyan szituáció mikor ezt a kezelést kell választani.

Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 13., 09:12; Megválaszolva: 2009. július 13., 09:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet a baj
Gyomorbántalmak
Gyomor és nyelőcső problémák.
Tisztelt Doktor Úr, Abban szeretném kérni a véleményét, hogy egy másfél hónapja kezdődött nem rendszeres hanyinger es a szegycsont tájon...
Gyomorfájás /feszülés
Jó estét doktor úr egyszer már irtam ide és az lenne a kérdésem hogy 1 honapja fáj a gyomorszájamnál és mintha belülről feszítenék néha...
Gyomorfájdalmak
Tisztelt Doktor Úr! Idén szeptemberben hagytam el a savlekötőt amit refluxra szedtem (Controloc) . Azóta tünetmentes voltam. 1 hete gyomorpanaszaim...