Széklet

Tisztelt doktor úr/nő. A kérdésem a következő volna: 31 éves férfi vagyok és amióta az eszemet tudom naponta 2szre de legtöbbször 3 szór is van székletem. Az állaga étel függő de általában teljesen normális.Se nem híg se nem kemény, hol több hol kevesebb.Test sulyom normális 75 kg, nem eszek túl sokat és azt is mindig ugyan abban az időpontban. A problémám csak az hogy mivel ilyen sokszor van székletem egy nap ezért nem nagyon szeretek menni sehová sem ahol nincs wc, vagy nem tudok el menni wc re mert olyan a szituáció.Stressz hatására pedig be indul a bél működésem és akkor rám jön a széklet ürítési inger ami nagyon zavaró mert arra kell figyelnem hogy vissza tartsam.Ez nem hasmenés hanem normál széklet. Mit javasol a dr úr? lehet ezt étkezéssel befolyásolni, vagy a székelési szokást meg változtatni? Mitől ilyen gyors az anyag cserém? Pszichológust is fel fogok keresni.Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyakori székelés témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne táplálkozási-tüneti naplót vezetnie, melyben fény derülhet arra, hogy milyen ételek váltják ki a székelést. Igaza van, valóban pszicológiai tényezőkkel is összefüggésben állhatnak a tünetei, egy ilyen vizsgálat sokat segíthet a panaszok rendezésében, de mindenek előtt gastroeneterológiai szakrendelést is keressen fel.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 08., 12:12; Megválaszolva: 2009. július 08., 12:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyakori székelés.
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 1 éve a napi székelésem eléggé megváltozott. Ez alatt azt értem, hogy iskolába...
gyakori de kevés normális állagú...
Az a kérdésem, hogy pár hónapja gyakori (napi5-6xori széklet ürítésem van kb1cm átmérőjű de normális állagú.S bizonyos ételeket pl.olajos...
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...