Haspuffadás

Tisztelt Doktornő/úr!

Ezúton szeretném segítségét kérni, mivel a hasam túl nagy. Nem hájas, hanem állandóan fel vagyok puffadva, akár eszek puffadást okozó ételeket akár nem. 27 éves lányként nagyon zavar. 3 éve még lapos csinos hasam volt, de az utóbbi időben már nagyon zavaró, főleg hogy egy páran már megkérdezték hogy "csak nem babát várok? " Kérem ajánljon valamilyen diétát, mozgást amivel a hasamat/puffadást csökkenteni tudnám. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

 

Mielőtt kivizsgálás indulna, kezdjen táplálkozási-tüneti naplót vezetni, mert lehet olyan étel, amiről nem köztudott, hogy puffadást okoz, de önnél mégis ilyen tünetet idéz elő, gyakran okoz ilyet arra hajlamosaknál az üdítő, gyümölcsök, édességek, rágógumi, stb.

Ha az okot így nem sikerül tisztázni, érdemes belgyógyászati kivizsgálásra elmenni.

A rendszeres mozgás, már a séta is segíthet a panaszán.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Kedves Kérdező!

A könnyű-vegyes diéta és a gyakori, kis étkezés mellett a rendszeres testmozgás segíthet problémájának megoldásában. Ez, amellett hogy a bélmotilitást is rendezi, az emésztési zavar megszüntetésében is alapvető. Emelett probiotikumok kúraszerú fogyasztása (Lactív, Normaflore, Enterol) javasolt a normális bélflóra eléréséhez.

 

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 07., 13:46; Megválaszolva: 2009. július 07., 13:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről