Tejcukor érzékenység

Tiszteletem! Szeretném megtudni, hogy hogyan állapították meg, hogy tejcukor érzékeny vagyok. Terheléses vizsgálatok a következők: Cukor, 0: 5, 1 30: 7, 1 60::5, 8 90: 4, 5 120: 5, 2 Keményítő, 0: 4, 4 30: 5 60: 4, 3 90: 4, 6 Laktóz, 0: 4, 4 60: 3, 8 120: 3, 8 Most szedem a Kreon 10000, napi 3*1 szemet. Ha tejérzékeny vagyok, ez életem végéig így marad? És a gyógyszert állandóan szednem kell-e. Válaszát előre is köszönöm! Teri

WEBBeteg szakértő válasza tejcukor érzékenység témában

Kedves teri!

A terheléses vizsgálatból az derül ki, hogy a laktózt szinte egyáltalán nem bontja le a szervezete. Fiziológiásan a vékonybél hámsejtjeinek felszínén található a laktáz-enzim, mely a laktózt galaktózra és glükózra bontja. Ez utóbbi felszívódása megemeli a vércukrot, ez Önnél nem következett be. A tejcukor érzékenység általában nem a laktáz teljes hiányát jelenti, hanem erősen csökkent mennyiségét, így kismértékű laktóz nem okoz általában panaszokat. Az állapot általában életre szóló, bár folyamatos, fokozatosan emelkedő laktáz dózisok bejuttatásával az enzim-termelődés fokozható. A Kreon hasnyálmirigy-enzim készítmény, laktázt nem tartalmaz.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 07., 15:48; Megválaszolva: 2009. július 07., 15:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tejallergia
16 éves láyn vagyok és azt szeretném megtudni, hogy menniyre megbízható a biorezonanciás ételallergia szűrése. Nemrég tudtam emg ien szűrés után...
Mi állhat a nyirokcsomó eltérés...
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...