Béltükrözések

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Olvastam itt egy hozzászólást, tanácsot kért valaki a hasmanéses problémájára és írta, hogy még egyszer nem szeretne tükrözésen átesni, mert borzasztó volt. Tudom, hogy Ön ezen nem fog tudni változtatni, mégis megkérdezem, mert régóta foglalkoztat ez a kérdés, hogy miért nem lehet ezt a vizsgálatot fájdalommentesen elvégezni? Altatásban, fájdalomcsillapítással. Ugyanis aki ezen egyszer átesett, a következő vizsgálatot biztos, hogy addig fogja halogatni, amíg túl késő lesz! Az biztos, hogy ha nekem el kellene mennem, nem tenném, pedig még csak 45 éves vagyok - kivéve, ha találnék olyan magánklinikát, ahol úgy végzik el a vizsgálatot, ahogy említettem. A családunkban több rákos betegség is volt, halálesetek is. Sajnos, tudom miről beszélek, embertelen szenvedéseket kellett végignéznem. (Viszont ha a kutyámat elviszem az állatorvoshoz, kedvesen, az állat fájdalmainak hatékony csillapításával, azonnal mindenféle vizsgálatot elvégeznek. Igaz, fizetek érte. De akkor is zavaró ez a kontraszt. Embereknek is kijárna hasonló bánásmód, és valahol mi is fizetünk érte.)

Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel:    Gabi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza béltükrözés témában

Kedves Gabi!

Az országban több helyen is végeznek bódításban tükrözést, olyan intézményekben is, ahol a tb támogatja. Keresse fel a lakóhelye szerinti illetékes belgyógyászatot, ott bővebb felvilágosítást tudnak adni, hogy a környéken hol végzik így a vizsgálatot.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 14., 14:37; Megválaszolva: 2009. július 14., 14:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok