Hasmenés

Tisztelt Dr. Úr!

Múlt hétvégén egy szombati napon 3-4 óránként hasmenésem volt! Utána azt gondoltam, hogy egy napos rizsdiéta majd megállítja ezt és a következő napon nem ettem mást csak rizst (2x) illetve este még egy kis étcsokoládét. A hatás jó volt, nem lett több hasmenésem. (Akkor még egy nap volt hőemelkedésem is! ) Utána mivel nehezen volt székletem - ill. egyáltalán nem volt, elkezdtem kefirt enni négy napig péksüteményekkel (4 kefirt naponta) , hogy a székletet elindítsam. Ennek is meg volt a hatása. Most ott tartok, hogy a székletem (ami egyébként aranybarna színű, nem véres és nem nyákás! ) darabokban jön ki (kb. babszem méretűek! ) A hasgörcsöm, ami a kezdetben erős volt, most csökkent, mondhatni, alig van, de időnként még érzem és nem tudom, hogy miért! Mi lehet a gond? Étvágyam van, a székletem még azóta sem véres, hőemelkedésem vagy lázam egyáltalán nincs (naponta figyelem! ) . Kellene aggódnom valami komoly betegség miatt vagy még nem tiszult ki teljesen a rizsdiéta? A válaszát előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel:

Joan

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Panaszát gyomor-bélhurut okozhatta, melynek most a gyógyulása zajlik. A teljes regeneráció illetve a korábbi székelési ritmus helyreállása több hetet vehet igénybe. Gyorsítani a folyamatot a diéta óvatos, fokozatos bővítésével, probiotikumok fogyasztásával lehet.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 07., 16:25; Megválaszolva: 2009. július 07., 16:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok