Emésztési probléma

Kedves Doktor Úr /Nő! 2008.10.22-én operáltak epekővel. Kb. fél évig semmi panaszom nem volt az emésztésemmel. Idén májusban jelentkezett először, hogy a széklet nem a természetesnek megfelelő állagú. Naponta egyszer eseteg kétszer van széklet, de nagyon híg és ez nagyon kellemetlen. Mit tudna javasolni az emésztés elősegítésére? Szeretnék néhány kg.-ot hízni, de emiatt nem sikerül. Mivel nem dolgozom, megoldható az, hogy két óránként eszek és kevesbbet. Biztosan van valami gyógyszer, vagy készitmény amit étkezésekkor bevéve segíti az emésztést. Tudom, hogy az epehólyag eltávolítása miatt lehet ez a probléma. Lehet- e ezen segíteni, vagy ez már mindig így marad. Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Kati

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza diéta témában

Kedves Kati!

A megfelelő epekímélő diéta és a gyakori kis étkezés az alapvető, gyógyszeresen a Pankreoflat illetve a Mezym Forte készítmények segíthetnek az emésztésben és a súlygyarapodásban.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 06., 00:52; Megválaszolva: 2009. július 06., 00:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...