Fuzárium-szennyezés

Tisztelt Dorktor Nő/Úr!

A minap kiderült, hogy a teljes kiörlésű élelmiszerek toxint tartalmazhatnak, ami inkább emésztőszervi problémákat okozhat. Mi sajnos ettünk a cerbona termékből. A párom azóta alig tud valamit megenni, mert rögtön gyomorgörcs, hányinger, és olykor hasmenéses panaszok lépnek fel nála. (kb 1hete vannak jelen ezek a tünetek) .Kérdésem az lenne, hogy ezek a tünetek lehetséges, hogy a toxin-szennyezettsége miatt vannk? Diétával (krumpli diéta, barna rizs) orvosolható?

Válaszát előre is köszönöm!  

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fuzárium témában

Kedves Kérdező!

A fuzárium-toxin ösztrogén-hatást utánzó vegyület, lánygyermekeknél korai nemi érést, fiuknál mellnövekedést, spermaképzési zavart okozhat, akut gyomor-bélhurutot okozó hatása nem ismert. Férje panaszát valamilyen egyéb fertőző ágens válthatta ki. A diéta segíti a gyógyulás, érdemes széklettenyésztést végeztetni, probiotikum- kúrát tartani (lactív, normaflore) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 04., 19:54; Megválaszolva: 2009. július 04., 19:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fejfájás, homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! Ma délután pihenés közben, mikor feküdtem, homályos foltot kezdtem el látni főleg a bal szememmel, kicsit a jobbal is. Ha...
Emésztési panaszok
Tisztelt Doktor Úr! Emésztési panaszok miatt fordulok Önhöz.2021 November közepe felé bal borda ív körül kellemetlen érzés (fájdalom)...
Bélprobléma?
Lelet értelmezése
Hasnyálmirigy laborértékek