Segítség

Igen Tisztelt Prof. Doktor Úr!
 
 Egy 42 éves asszony vagyok. Szerbiában, Vajdaságban, azaz Szabadka város területén élek. Nagyon szeretném, ha lehetne,   hogy válaszolna, milyen betegségben szenvedhetek. Tavaly augusztus óta állandóan fáj  lent a bal oldalam, hasam. Sokszor görcsösen, van amikor minta késsel szurkálnák, de állandóan. Itt a mi orvosaink csak azt mondták, hogy ez nőgyógyászati baj lehet. Kivizsgáltak a nőgyógyászok és ez év május 11 én megoperáltak,, Polypus endrometrri,, erről ami hiszteroszkópiával történt meg, de minden fájdalom továbbra is meg van. Nőgyógyászatilag az orvosok, azt mondták, teljesen rendben vagyok. Voltam sebésznél is, aki azt mondta, hogy lehet, hogy valami van a beleimen, elküldött ultrahangos vizsgálatra, valamint vér és vizeletvizsgálatra, de minden eredmény jó lett, azaz hogy nincsen semmi bajom. De már elég régóta felfújódok, fáj a gyomrom is. Ezért voltam belgyógyásznál is, aki csinált gyomortükrözést és kolonoszkópiás vizsgálatot érzéstelenítés nélkül, ahol csak 70 cm tudott megnézni a vastagbélből, mivel én nem birtam a nagy fájdalmat elviselni ezért abba lett hagyva.
 A következő diagnózisokat találta
1. K 29.8 Duodenitis
2. K25.3 Ulcus ventriculi acutus
Kiíírt többféle gyógyszert erről a fekélyről, vett bioposziát is, meg Helicobacter proli mintát is, melyeknek még az eredménye nincsen meg. Mondta, hogy meg kell ismételni a vastagbéltükrözést, de egy hónapnak el kell,. hogy múljon, hogy a beleknek pihenniük kell ezt így mondta. De közben mostmár annyira rosszabbodott az állapotom, hogy állandó hasmenésem van 6  napja már, ami nagyon sötét színű és még most már a vér is jelentkezett már idáig kétszer volt véres a WC papír. Enni alig birok erőltetem, hányingerem is van sokszor.
Nagyon szépen kérem Önt Igen Tisztelt Professzor Úr, hogy segítsen tanácsával, hiszen nagyon nagy tisztelője vagyok, és kívánok Magának és mindannyiuknak jó akaratú nagy tudással rendelkező orvoskörének és mindenkinek nagyon jó egeszséget és a legjobbakat 
 
Tisztelettel
 
Szebenyi Judit
 
U.i.. Kérem nagy alázattal magától, hogy válaszoljon valamilyen formában levelemre. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza véres széklet témában

Kedves Judit!

A felhasi panaszokat, étvágytalanságot magyarázhatja a gyomorfekély jelenléte. Ez megfelelő savcsökkentő kezelés mellett napokon, heteken belül gyógyul. Bal alhasi panaszait okozhatja diverticulosis, de rosszindulatú vastagbélfolyamat is. A diverticulosis vaktasakok megjelenését jelenti, általában a szigmabél területén. Ezekben a kiboltosulásokban a széklet megragadhat, gyulladást, vérzést, akár átfúródást okozva. Diagnosztizálása teljes vastagbél-tükrözés vagy irrigoszkópos vizsgálat (röntgenes eljárás) javasolt. A WC-papíron észlelt vér akár már a több napja tartó hasmenés okozta irritációtól, esetleg aranyerességtől is származhat, de a fent említett diverticulosis illetve vastagbél-rák is okozhat ilyen panaszokat.Jelenleg már sok helyen elérhető a vastagbéltükrözés injekciós fájdalomcsillpítás-bódítás alkalmazásával, nagyobb centrumokban teljes altatásban is.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 06., 00:49; Megválaszolva: 2009. július 06., 00:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Friss vérkép, néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! A korábban adott kérdésére adott válasz okán, miszerint a néha vére székletet ki kell vizsgáltatni ebben az életkorban...
Néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! Egy bő éve tettem fel Önnek egy kérdést hasonló tünetekkel. 24 éves nem dohányzó enyhén túlsúlyos, viszonylag stresszes...
Ibs? Valóban
Üdvözlöm! Először is köszönöm válaszát. Pontosan tudom hogy véres nyák volt hiszen minden nap nézem a székletem.De nagyon csekély mennyiségben...
Verés széklet
Azt szeretném kérdezni hogy mitől véres a székletem!
Verés széklet
Azt szeretném megkérdezni hogy mitől véres a székletem!