Candida

Kedves Doktor!

Már jó ideje tápcsatornacandidám van (ha igy hivják) . Már 2x is tartottam gyógyszerkúrát táplálékkiegészítővel de még mindig nem múlt el. Az orvos most egy másik gyógyszert irt fel és azt mondta, ha most nem múlik el akkor hordozónak leszek nyilvánitva. Ez  pontosan mit jelentene?                                                    Egy hete ezüstkolloidot is iszok és most szeretnék majd házi kefirt is, hátha segítene. Tudna még tanácsokat adni mit tehetnék még?                                        Nem ártana tudnom, hogy ezt a betegséget mi váltotta ki nálam, hogy távoltartsam magam ettől. Van kutyánk és sokat vagyok állatok között. Ez lehet a baj? Vagy talán nem éleg megfelelő higiéniájú környezetben?

Kérem segítsen, nem szeretnék örökre ezzel élni, rosszul lenni és takargatni a puffadt hasam...

Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Candida témában

Kedves Kérdező!

A candida jelenléte a bélcsatornában természetes jelenség, alapvetően kórosat nem jelent, csak akkor, ha egyéb okok miatt túlzottan elszaporodik. Így nem is a candida kiirtása a terápiás cél, hanem az egészséges bélflóra helyreállítása, a megfelelő bélmotilitás biztosítása a lényeg. Ehhez alapvető a rendszeres testmozgás, a gyakori, rendszeres, nyugodt étkezés, probiotikumok kúraszerű használata.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 01., 15:44; Megválaszolva: 2009. július 01., 15:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia