Belgyógyászati probléma

Tisztelt Cím!

27 éves nő vagyok. Két vetélés után kivizsgálásokra jártam, ahol egy pozítív eredményből kifolyólag steroidot írtak fel. Sajnos gyomorvédőt nem szedhetek mellé, mert ha teherbe esnék ártana a babának, így a Salvus vizet próbálom "alkalmazni". Közel 20 napja szedem a gyógyszert, de félek hogy a gyomrom tönkre megy, mivel nagyon sokat fáj és a székletem is szinte fekete. Segítséget szeretnék kérni esetleges alternatív megoldásra, hogy ha teherbe esem és dupla adagot (napi 2 helyett 4) kell szednem hogy védjem a gyomrom. Hallottam a burgonyaléről hogy jó hatású, de a babának vajon jó vagy sem. ELőre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasfájás témában

Kedves Kérdező!

A burgonyalével kapcsoltan nincsenek tapasztalataim, de bizonyos savcsökkentők a terhesség alatt is szedhetők, és az eddigi számos tapasztalat semmiféle babára való káros hatást nem mutatott ki. Alapvetően a Venter típusú bevonószereket szoktuk javasolni, ezek nem szívódnak fel, így tényleg semmi problémát nem okozhatnak. Következő lépcsőben a famotidin tartalmú készítményeket javasoljuk (Quamatel 20-40mg) , majd ha ez sem elég hatásos, kellő számú jó tapasztalat gyűlt össze a lansoprazol hatóanyaggal is (Lansone) . Így ezeket bátran javasoljuk, ha a panaszok megkövetelik.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 29., 17:11; Megválaszolva: 2009. június 29., 17:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése