Emésztési gondok

Kedves Doktor Úr/Nő! 15 éves lány vagyok. A problémám igazából az, hogy szorulásban szenvedek. Az utóbbi időben mintha kicsit helyre jött volna az emésztésem, azonban gyakran veszek észre székelés után a WC papíron és a székletben vért, ami friss élénk piros. Gondoltam az aranyérre, mivel gyakori a szorulás, de csak székeléskor fáj egy kicsit a végbelemnél, viszont szokott jelentkezni viszketés. Az utóbbi időben pedig gyakran voltam beteg, többféle tünettel, köztük a leggyakoribb a hányinger. A szorulás megszüntethető életmód változtatással? Mert én úgy gondolom, hogy azért alakult ki ez az állapot, mert keveset mozgok, nem túl egészséges a táplálkozásom se, pedig elég vékony vagyok, és kevés folyadékot is iszom. Ezek a vérezgetések utalhatnak komolyabb gondra, vagy lehetséges mondjuk végbélberepedés vagy ilyesmi? Segítsen kérem!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza székrekedés témában

Kedves Kérdező!

Az életmód egészségesebbé tételével rendeződhet a szorulásos probléma. Mindenképp szükséges a megfelelő mennyiségű testmozgás, a bő folyadék- és rostbevitel,   a széklet lágyítása (Laevolac szirup vagy Mucofalk Orange segítségével) . A székelést követő vérzés mind az aranyerességnek, mind a végbél berepedésének lehet jele (bár ez utóbbi általában jelentős fájdalommal is jár) . A széklet rendeződését követően is észlel vérzést, mindenképp további kivizsgálás javasolt.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 26., 13:51; Megválaszolva: 2009. június 26., 13:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia