Ismeretlen betegség

Üdvözlöm!

A segítségét szeretném kérni, mert egyenőre nem találjuk a betegségem. Két vérkép is készült, az elsőnél a vérsüllyedésem lett 58  a másodiknál pedig a CPR 31, 3. Ezenkívül még a thrombocita érték rosszabbodott nagyobb mértékben a második alkalomra, bár még határon belül van. Az elsőnél 300 volt a másodiknál pedig már 342. Ezen kívül még más értékek is rosszabbodtak, de még szintén határon belül vannak. A rosszabodás alatt a maximum értékhez való közelítést értem. A két vérvétel között 1 hét telt el és addig táppénzen voltam, tehát a 2. alkalomra a stressz is csökkent.

Voltam már nőgyógyásznál, fogorvosnál, fül-orr-gégésznél, teljes hasi ultrahangon, tüdő és orrmelléküreg röntgenen, de mindenhol negatív lettem.

Az orvoshoz azért mentem el, mert nehezen kaptam levegető, úgymond légszomjam volt, mert soha nem éreztem, hogy elég levegőt szívnék be és estére már fájt a mellkasom és a hátam, de mint írtam a tüdőröntgen negatív lett. EKG-t is csinált a doktornő, de azt mondta, hogy a szivemmel nincs probléma. Izületi problémáim a gerincsérvemet leszámítva nincsenek, viszont azt korábbi  vérvétel sem mutatta ki, mivel már elég régóta van. 

Amit biztosan tudok, hogy epekövem van, de az ultrahang szerint nincs begyulladva, csak ott vannak.

Még nyaki röntgenre és remélhetőleg ezzel együtt nyirokcsomó röngtgenre megyek.

A véreredményemen kívül az alábbi tüneteket éreztem/érzem magamon: fáradtság; folyamatos hőemelkedés (37, 2 max.) ; hidegrázás (30 fokban is, pedig nekem az esetek 99%-ában melegem van) ; néha viszketés, de nem csak egy részen, hanem az egész testemen, de szerintem ez nem a tusfördőtöl van, mert nem állandó jelleggel van ez, hanem csak néha.

A vizelet eredményem jó volt, csak a vörösvértest volt a maximumon.

Újabb vérvételre 2 hét múlva kell mennem.

Ön szerint mi okozhatja ezekeket a tüneteket, vagy milyen vizsgálatra kellene még elmennem, hogy kiderüljön mi a bajom.

Köszönettel:

Kótai Krisztina

WEBBeteg szakértő válasza autoimmun betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Szerintem tovább kéne folytatni a góckutatást, vagyis honnan lehet fertőzése vagy valami gyulladása. Ha itt minden ki lett vizsgálva és zárva, akkor egy autoimmun szakrendelésen kéne jelentkezzen, hogy a fáradékonyság, hőemelkedés, viszketés hátterében nincs egy kezdődő autoimmun betegsége: reumathoid arthritis, dermatomiozitis, stb. Ha ezek kizártak akkor csak az epekő és gerincbántalmak állhatnak panaszai hátterében. A fulladásnak, ha nincs légzésfunkcióval igazolt oka és a szív eredet is kizárható, akkor lehet, hogy csak a stressz okozhatja és nincs semmilyen szervi eltérés a háttérben.

 Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 22., 17:39 ;Megválaszolva: 2009. június 22., 17:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Pajzsmirigy alulműködés
Jelenleg 26 hetes terhes vagyok, eddig semmilyen probléma nem volt a pajzsmirigyemmel, utoljára aug. 18-án vizsgálták. A mostani vizsgálat eredménye ez...
Laktulóz kilégzési teszt eredménye
Tisztelt Doktor úr! Voltam laktulóz kilégzési teszten és a következő lett az eredmény. 0. perc: 1, 20. perc: 3, 40. perc: 2, 60. perc: 2, 80. perc: 5...
Arczsibbadás, állzsibbadás...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 1,5 hete szexuális együttlét/orguzmus közben (előtte nem sokkal kávét fogyasztottam) lezsibbadt az arcom bal oldala és...
Aranyér lehet a panaszaim oka?
Nagy mennyiségű széklet