Tanácstalanság hasigörcs miatt...

Tisztelt Doktor úr/nő! 2005ben kezdődtek a bizonytalan hasi panaszaim, gyomor tükrözéskor refluxot állapítottak meg és savlekötőt írtak fel. Később a gyomorégés inkább émelygésbe ment át. 2006 végén, egyik éjszaka pár másodperces eszméletvesztéssel, verejtékezéssel, jelentős vérnyomáseséssel, elviselhetetlen szakaszos hasi görccsel járó rosszullét tört rám (kb. mint egy bélelzáródás? ) , amivel az ügyeleten kötöttem ki. A kellemetlen tünetek még a Nospa injekció beadása után sem enyhültek, kizárólag a székletürités után szűntek meg azonnal, majd kb. egy hétig véres volt a székletem. Megjegyzem a görcsök előtt kb. fél éves antibiotikum kúrát folytattam prosztatagyulladás miatt, később az urológusom is belátta, hogy túl hosszú ideig. Újabb vizsgálatok következtek, igazából minden eredményem negatív lett kizárólag a béltükrözésnél találtak nyálkahártya gyulladást. Majd orvosom tanácsát nem megfogadva, nem dupláztam a savcsökkentő gyógyszert, hanem elhagytam azt. Az émelygés megszűnt, állapotom kielégítőnek volt nevezhető. Azonban bizonytalan időközönként, a hasi görcsök a mai napig visszatérnek. Ha el tudok menni wc-re megszűnnek, minimális fájdalom marad ilyenkor pár napig. Viszont ha nincs székelési inger akkor a görcsök, ismétlődően erősődő „késszúrásszerű” fájdalommá változnak a köldököm jobb és bal oldalán és a Nospa és a „magzatpóz” ellenére, fél óráig is eltartanak, 5-6 perces intenzitással. Még egy tünet, görcs napján este lefekvéskor erőteljes lábikrát érzek 20-30 percig. Nem kívánom senkinek, hogy ezt a fájdalmat átélje, nagyon kellemetlen. Teljesen tanácstalan vagyok kihez forduljak, ha a vizsgálatok is negatívok (hasi ct, röntgen, tükrözések, vérvételek, szövettan, lisztérzékenység vizsgálat, stb.)? Lehetőségként a tejallergiát vehetném számba, de egyesek szerint ez nem okozz ekkorra jellegű görcsöket. Bár próbálom kiküszöbölni a tejes dolgokat, nem tudom mitől lehetnek a véletlenszerű görcsök? Érzem, hogy valami nincs rendben, de nem tudok rájönni, mit kéne kihagynom az étrendből, hogy biztosan megszűnjenek a görcsök? Érzem, hogy valamit ki akar a bélrendszerem dolgozni magából, az átlagostól eltérő sebességgel, de nem tudom mi ennek a belső hasmenésnek az igazi oka és mitől ilyen rohamszerű a folyamat? Próbálkozzak allergia ellenes gyógyszerekkel? Az hatásos a bélrendszeri allergén ellen?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Panaszát véleményem szerint nem allergia okozza, hanem valamilyen bélmozgás-eltérés, széklet-továbbítási nehézség. Ezt okozhatja a belek megcsavarodása, a máj illetve a lép mellett rögzített vastagbél-kanyarulatban levegő megrekedése, a vastagbél felcsúszása a jobb bordaív és a máj közé, de akár hasi sérv átmeneti kizáródása is. Sebészeti szakvizsgálat és irrigoscopia segíthet a diagnózisban.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 23., 09:22; Megválaszolva: 2009. június 23., 09:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok