Hasmenés oka

Tisztelt Doktor!

Elkeseredettségemben írok. Már egy jó ideje szenvedek attól, hogy hasmenésem van. Már voltam vérételen, hasi ultrahangon, széklet vizsgálaton, de semmi nem mutatott ki semmit. Próbáltam nem enni glutént, majd tejterméket, de nem történt semmi. Jelenleg a sav-bázis étrendet követem, de eddig ez sem hozott változást. Ez a tünet szerintem a stressztől is független, mert ha nyugodt vagyok és tudom, hogy aznap semmi dolgom, akkor is jelentkezik a panasz. Állandóan eszem a sok hasfogót és nem merek enni egésznap, ha mennem kell valahova, mert félek, hogy rámjön a hasmenés.. Emiatt sokat is fogytam.

Mi a véleménye, mi okozhatja? Mit tudna tanácsolni, hogy kihez forduljak, vagy mit tegyek?

Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező! A testsúlyvesztés és a tartósan fennálló panaszok miatt mindenképp indokolt a további kivizsgálás, a következő lépcsőben gyomor- és vastagbéltükrözés, biopsziás mintavétellel felszívódási zavar irányába. Emellett  emésztőenzim-pótlás próbálható meg, mert a hasnyálmirigy-elégtelenség is okozhat folyamatos hasmenést (Mezym Forte 3x1).Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 17.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Egyiptomi megbetegedés.
Nyálkás széklet
Tisztelt Doktorúr! Augusztusban antibiotikumot szedtem, ami után olyan panaszaim lettek, hogy étkezés után (hetente 2x-3x) híg székletürítésem és enyhe...
Hasmenés étkezés után
Tisztelt Doktorúr! Étkezés után (30perc-1óra) időnként előfordul, hogy hasmenésem van. Antibiotikumot szedtem augusztusban, a kúra alatt jelentkezett...
Enyhe, chronicus, aspecificus colitis
Tisztelt DrÚr! 19 éves korom óta évről évre súlyosbódó refluxom volt, amire már dupla dózisú protonpumpa gátlót kaptam. Egyre rosszabbul lettem, és extrém...
Ételallergia? (Kapcsolódik az április...
Tisztelt Doktor Úr! E hó 18-án kértem itt tanácsot öntől (IBS?) Gelsectan, Duspatalinnal kapcsolatban. Sajnos, a problémám nem oldódott meg, pár naponta,...
Mi lehet az oka, még mindig a...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt Dr. nő/ Dr. úr! Nagymamám, 66 éves. 2023.04.07.-én Pénteken éjszaka sürgősségire vittük be, jobb alhasi görcsös panaszokkal. híg...