Hasmenés oka

Tisztelt Doktor!

Elkeseredettségemben írok.. Már egy jó ideje szenvedek attól, hogy hasmenésem van. Már voltam vérételen, hasi ultrahangon, széklet vizsgálaton, de semmi nem mutatott ki semmit. Próbáltam nem enni glutént, majd tejterméket, de nem történt semmi. Jelenleg a sav-bázis étrendet követem, de eddig ez sem hozott változást. Ez a tünet szerintem a stressztől is független, mert ha nyugodt vagyok és tudom, hogy aznap semmi dolgom, akkor is jelentkezik a panasz. Állandóan eszem a sok hasfogót és nem merek enni egésznap, ha mennem kell valahova, mert félek, hogy rámjön a hasmenés... Emiatt sokat is fogytam.

Mi a véleménye, mi okozhatja? Mit tudna tanácsolni, hogy kihez forduljak, vagy mit tegyek?

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

A testsúlyvesztés és a tartósan fennálló panaszok miatt mindenképp indokolt a további kivizsgálás, a következő lépcsőben gyomor- és vastagbéltükrözés, biopsziás mintavétellel felszívódási zavar irányába. Emellett  emésztőenzim-pótlás próbálható meg, mert a hasnyálmirigy-elégtelenség is okozhat folyamatos hasmenést (Mezym Forte 3x1) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 17., 10:09; Megválaszolva: 2009. június 17., 10:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...