IBD, Pentasa, hajhullás

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Tavaly év eleje óta vagyok IBD-s (enyhe Crohn) , Pentesát szedtem rá, de pár hónapja nem szedek semmit, mert jól vagyok, és szeretném megkérdezni, ez helyes e így, vagy jobb, ha tünetmentes időben is szedem a Pentasa-t? Tehát örökké kell szednem gyógyszert? Emellett mióta IBD-m van, nagyon hullik a hajam, már jártam bőrgyógyásznál, hajanalatikusnál, 2 hajgyógyásznál, szedtem nagyon sok féle táplélékkiegészítőt, amiket ajánlottak, már mondhatni mindent megtettem, még sem változott semmi. A gasztroenterológusom nem igazán foglalkozik a hajhullásommal, és már teljesen tanácstalan vagyok. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! üdvözlettel: "egy 24 éves lány"

Dr. Plósz János válasza IBD témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a hajhullására jó tanácsot én sem tudok adni, viszont a Crohn-betegség miatt a (tünetmentes állapotot minél tovább) fennartó gyógyszeres terápiát javaslom folytatni. Ha 2-3 év alatt sem jeletkezik újabb akut periódus, akkor el lehet gondolkodni a gyógyszer elhagyásán.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. június 15., 10:09 ;Megválaszolva: 2009. június 15., 10:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Szeretnénk pontosabb információt...
Tisztelt Doktor Úr! Férjemnél (63 éves, autóbuszvezető) egy éve jelentkeztek az első tünetek hasmenés/véres, nyálkás széklet) , puffadás...
Gyulladásos bélbetegség és d-dimer
Az lenne a kérdésem, hogy a gyulladásos bélbetegségeknél, azon belül is a Crohn betegségnél lehetséges, hogy a vérképben a D-dimer érték...
Mikor érdemes aggódni afta miatt?
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos hipochonder, szorongó alkat vagyok, aki mindig aggódik valami miatt és sokat stresszel. Jelenlegi kérdésem, hogy ön szerint...
Futás és székrekedés
Üdvözletem! Tanácstalanságom okán szeretnék Önökhöz fordulni és segítséget kérni.Problémám a következő.46 éves vagyok,115 kg testsúllyal és...
Labor eredmény
Kedves Doktor Úr! Csináltattam egy komplex laborvizsgálatot, mert elég sűrűn testi tüneteim vannak és jó lenne kideríteni, hogy miért. Pár...