Választhatok?

T.Dr.úr

Feleségem végbél tükrözés előtt kérte kezelő orvosát, hogy a "brüsszel"nevü ital/ három liter-óra/ hejett a beöntést választaná, különböző okok miatt:hányinger, cukor betegség, a vizsgálat elhalasztásának lehetősége a nem megfelelő láthatóság miatt. A kezelő orvos a kórházban használt "szokás" miatt elutasitotta a kérést.Következmény: többszöri hányás a vele járó fájdalommal és a vizsgálat elhalasztása másik időpontra a nem megfelelő tisztulás miatt-előjegyzés! Feleségem tiz-tizenegy napja nem produkál székletet.

Kérdésem, van-e joga a betegnek a számára megfelelőbb kezelést kérni, amely bizonyosan hatékony és nem jár görcsös fájdalommal.

Válaszát érdeklődve várom

tisztelettel   Kerülő Gábor

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a végbéltükrözés témában

Kedves Kérdező!

Természetesen, ha technikailag elérhető, választhat a kezelések, előkészítések közül. Végbéltükrözéshez elégséges lehet a beöntés, de teljes vastagbél-vizsgálathoz mindenképp hashajtás is szükséges.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. június 12., 09:27; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés