• Reflux, maró torokfájdalom, mit tehetnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2005-ben állandósult fájdalom miatt - szegycsontom körül - gyomortükrözésen voltam. Kimaródott nyelőcsőt állapítottak meg és refluxot, bár a vizsgálat alatt nem jelentkezett a jellegzetes tünet. Pariet 20 mg tablettát kaptam. Az eltelt évek alatt több gyógyszert megszoktam, hatástalanok lettek. Most már napközben, nem fekvő helyzetben is sokszor marja a torkom a gyomorsav. Mit tehetek? Összefügg-e a refluxszal, hogy a teljes hasam és a teljes dekoltázsom televan sok-sok, kisebb-nagyobb piros "érdaganat"-tal. Válaszát köszönve, üdvözlettel: Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves zsuzsa!

        A reflux és a bőrtünetek között összefüggést nem ismerek. A savcsökkentő gyógyszerek reflux betegségben tüneti terápiát jelentenek (a reflux marad, csak a savasság szűnik meg), így ha életmódi változás nem történik (hasűri nyomás csökkentése, szénsavas italok kerülése, gyakori kis étkezés), akkor a panaszok sajnos nem szűnnek meg. A savcsökkentők mellett a refluxot gyomor- és nyelőcsőmotilitást fokozó szerek mérsékelhetik (Domperidon EP, Cerucal). Ha panaszai gyógyszere terápiára nem reagálnak és a reflux objektivizálható, az antireflux-műtét lehet kezelési alternatíva. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 09:41:21; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!