Gyomorsavtúltengés

Űdvözlöm Doktor Úr! 7 éve egyik napról a másikra gyomorsavtúltermelésem lett, enyhe refluxxal megtámogatva. Időként gyógyszerrel (pariet), többnyire mással (aloe, lugosítók...) próbálom magam karbantartani. Kérdésem: van rá esély, hogy egyszer olyan hirtelen elmúlik, ahogyan jött? Mi az oka? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a gyomorsav témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg akkor sem egyik napról a másikra jött létre a fokozott savtermelés, csak akkor érte el a panaszt okozó szintet. A savtermelés intenzitása veleszületett tényezőktől, környezeti faktoroktól függ. Gyógyszerszünetben (pariet esetén 3 hét) érdemes lehet Helicobacter kilégzési tesztet végeztetni, mert a Helicobacter gyomorban való jelenléte mintegy 20 %-al fokozza a savtermelést.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 10., 12:23; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...