Esélyem van vastagbélrákra?

Tisztelt DoktorÚr/Nő!

Kb. 2 éve jelentkezett nálam az a probléma, hogy gyógyszer vagy gyógytea nélkül nem tudok elmenni wc-re. Mégcsak ingerem sincs. 1 hete műtöttek meg, eltávolították a bal oldali pajzsmirigyemet (nem toxikus többgöbös golyva miatt) .4 évvel ezelőtt 3 hónap alatt 40 kg-ot fogytam Norbi módszerével, gyógyszerek nélkül. Súlyomat azóta is tartom (65 kg-172 cm magas) .Orvosom szerint ez az akkor még túlműködő pajzsmirigy miatt ment ilyen gyorsan.

Nagyon félek a vastagbélráktól, így eldöntöttem utána járok, mi van a háttérben. Táplálkozásom rostban gazdag (zabpehely, teljes kiőrlésű liszt, zöldség, gyümölcs, méz, édesítőszer) . Semmilyen finomított cukrot és lisztet nem fogyasztok.

Amit már kipróbáltam: mályvatea: 2 filter naponta, reggelre eredményez székletet.Szűztea: 2 filter naponta reggelre eredményez székletet, de nem minden esetben.Dulcolax drazsé, este 3 szem, reggel 1-szer tudok elmenni wc-re.Kutyabengekéreg tea, Darmol drazsé, Guttalax, szűztea-kapszula, lenmagpehely, Oxitarm semmit nem csinál.

Az első két teát ha 2 hétig iszom, utána semmit nem csinál már, gondolom hozzászokik a szervezet.

Tudna-e nekem valami gyógynövény-tartalmú szert/teát tanácsolni, amit még érdemes lenne kipróbálnom? Most 6 hétig itthon leszek és kész vagyok bármit kipróbálni.

Illetve, ha meg szeretném találni ennek okát, hová forduljak?

Állami úton vagy inkább magánrendelésre menjek? És egyáltalán milyen orvoshoz kell menni ezekkel a problémákkal?

Nagyon várom válaszát, melyet előre is köszönök!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza székrekedés témában

Kedves Kérdező!

Alkatilag is hajlamos lehet a székrekedésre, melyet a korábbi életmódi tényezők ronthattak, így alakulhatott ki a jelenlegi, csak segítséggel történő székelési habitus. Természetes szerek közül a szilvalekvár maradt még ki. Emellett a Mucofalk Orange készítmény használatát tudom javasolni, ez növeli a széklet mennyiségét és segíti a bélpassage-t. A különböző szerek használata mellett a megfelelő mennyiségű testmozgás is szükséges. A vastagbélrák megelőzésére a rendszeres vastagbéltükrözés, mint szűrővizsgálat alkalmas (de már elérhetőek széklet-enzim tesztek, melyek ismételt alkalmazása is jó érzékenységű lehet, ScheBo Tumor M2-PK izoenzim) .

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. június 09., 08:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett