• Mi segíthet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Édesanyámnak kérnék segítséget. Ő 60 éves, kb. 155 cm magas és szerintem kb. 40 kg. Teljes kivizsgáláson van túl, szervi baja nincs ami a fogyást okozná, depressziós, (hangulatjavítót is szed), de sajnos alkoholproblémái is vannak.

        (Szerintem lelki okok miatt) minden reggel többször megy WC-re, ha nehezebbet eszik az is kijön belőle. Vizelési panaszai is vannak (ez is egyenesen arányos a lelki állapotával. Ha hízik 2 kg-ot, két nap alatt le is adja. 10 óra előtt ez miatt nem tud utcára menni. Napközben ezek a tünetek enyhébbek. Borzalmasan sovány, most B6-ot és valamilyen Béres készítményt szed, de eredménytelenül. Tudnának valamilyen alternatív megoldást? Tudom, hogy a lelki problémáit magának kell megoldania, de ezen felül, ha nem kap erőre, úgy tűnik elfogy szegény. Erőtlen, fáradt, hát milyen is lenne, igaz?

        Van e valamilyen homeopátiás étvágyhozó, bélflóra gyógyító, általános erősítő készítmény, mert a háziorvos nem vesz tudomást az állapota romlásáról, pedig ez szemmel látható. Válaszát előre is köszönöm!

        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás témában

        Kedves Anita!

        Homeopáthiás tanácsot nem tudok Önnek adni. A szervezet leépülését az alkoholfogyasztás és a depresszió okozhatja. Javulás csak akkor várható, ha ebben a két dologban sikerül előrejutni. Emésztési zavara a panaszok alapján minden bizonnyal van, emiatt probiotikum kúra (Lactív, Normaflore, Enterol), gyógytápszerek fogyasztása és jelentős mennyiségű B-vitamin és nyomelem-bevitel segíthet.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-06 23:01:15; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés