• Nyelőcsőfekély és gyomorpolip

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Több mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a hátamba sugárzik, sokszor annyira, hogy kiegyenesedni sem tudok. Idén márciusban egy tükrözés kimutatott a gyomromban számos polipot és a nyelőcsövemben fekélyt találtak. A leírás szerint a nyelőcsöben Savary Miller II. stádiumának megfelelő fekélyt találtak és a gyomorban jóindulatú daganatnak írják a felismert szerzeményemet. Március óta szedem a Zimpax 40mg tablettát(2X1) és a görcsökre Buscopant kaptam (semmit sem ér), valamint Venter port(3-4X1) és nem mondom hogy semmi javulás nincs, de sajnos még mindig nagy fájdalmaim vannak. Még mindig úgy ébredek reggel, hogy a sav kimarta a számat, kelemetlen szájszagom van és ha este lefekszek annyira rámjön a köhögés majd meg fulladok. Ilyenkor úgy érzem hogy a sav egészen a torkomban van. Az lenne a kérdésem mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne legyenek ezek az erős fájdalmaim, és gyógyítható e ez a betegség teljesen? Valamint hogy mitől alakul ki ez a betegség? Sajnos nagyon stresszes életet élek és nincs minden rendben az idegeimmel, így amikor idegesebb vagyok a kelleténél mégjobban fáj. Nagyanyám gyomorrákban halt meg, tehát a vonalon ott van lehetőség, hogy én is ezt örököltem. Utánaolvastam a neten ennek a betegségnek és azt találtam, hogy a fekély okozhat állandó arcüreggyulladást. Igaz ez doktor Úr? Közel 10 éve folyamatosan arcüreggyulladással küzdök és az állandó antibiotikumos kúrák ellenére sem javul. Volt olyan, hogy egy tél alatt 3-4 alaklommal is előjött. Köszönöm a lehetőséget és  segítséget. Kívánok Önnek nagyon jó egészséget!

        Várom megtisztelő válaszát. Köszönettel és Tisztelettel:D.L.Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelőcsőfekély témában

        Kedves Erika!

        Panaszai és leírása alapján reflux oesophagitise (savas visszacsorgás miatti nyelőcsőgyulladása) illetve soksavas gyomorhurutja lehet. Az idegeskedés fokozza a savtermelést, így fokozza panaszokat. A reflux-betegségben azonban az alapvető probléma a nyelőcső-gyomor közötti záróizom nem megfelelő működése. Ezen kívül a jobb oldali, hátba sugárzó fájdalom epeuti vagy hasnyálmirigy-betegségre utalhat. A gyógyszereknek már hatniuk kellene, így gyógyszerváltást (pl. Rabiprex 2x20mg és Domperidon EP 3x10mg ) és Salvus-vizes ivókúrát javasolnék. A gyakori arcüreg-gyulladás és a köhögés szintén lehet a reflux-betegség következménye.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-06-09 08:53:55; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!