Nyelőcsőfekély és gyomorpolip

Tisztelt Doktor Úr!

Több mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a hátamba sugárzik, sokszor annyira, hogy kiegyenesedni sem tudok. Idén márciusban egy tükrözés kimutatott a gyomromban számos polipot és a nyelőcsövemben fekélyt találtak. A leírás szerint a nyelőcsöben Savary Miller II. stádiumának megfelelő fekélyt találtak és a gyomorban jóindulatú daganatnak írják a felismert szerzeményemet. Március óta szedem a Zimpax 40mg tablettát (2X1) és a görcsökre Buscopant kaptam (semmit sem ér) , valamint Venter port (3-4X1) és nem mondom hogy semmi javulás nincs, de sajnos még mindig nagy fájdalmaim vannak. Még mindig úgy ébredek reggel, hogy a sav kimarta a számat, kelemetlen szájszagom van és ha este lefekszek annyira rámjön a köhögés majd meg fulladok. Ilyenkor úgy érzem hogy a sav egészen a torkomban van. Az lenne a kérdésem mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne legyenek ezek az erős fájdalmaim, és gyógyítható e ez a betegség teljesen? Valamint hogy mitől alakul ki ez a betegség? Sajnos nagyon stresszes életet élek és nincs minden rendben az idegeimmel, így amikor idegesebb vagyok a kelleténél mégjobban fáj. Nagyanyám gyomorrákban halt meg, tehát a vonalon ott van lehetőség, hogy én is ezt örököltem. Utánaolvastam a neten ennek a betegségnek és azt találtam, hogy a fekély okozhat állandó arcüreggyulladást. Igaz ez doktor Úr? Közel 10 éve folyamatosan arcüreggyulladással küzdök és az állandó antibiotikumos kúrák ellenére sem javul. Volt olyan, hogy egy tél alatt 3-4 alaklommal is előjött. Köszönöm a lehetőséget és  segítséget. Kívánok Önnek nagyon jó egészséget!

Várom megtisztelő válaszát. Köszönettel és Tisztelettel: D.L.Erika

WEBBeteg szakértő válasza nyelőcsőfekély témában

Kedves Erika!

Panaszai és leírása alapján reflux oesophagitise (savas visszacsorgás miatti nyelőcsőgyulladása) illetve soksavas gyomorhurutja lehet. Az idegeskedés fokozza a savtermelést, így fokozza panaszokat. A reflux-betegségben azonban az alapvető probléma a nyelőcső-gyomor közötti záróizom nem megfelelő működése. Ezen kívül a jobb oldali, hátba sugárzó fájdalom epeuti vagy hasnyálmirigy-betegségre utalhat. A gyógyszereknek már hatniuk kellene, így gyógyszerváltást (pl. Rabiprex 2x20mg és Domperidon EP 3x10mg) és Salvus-vizes ivókúrát javasolnék. A gyakori arcüreg-gyulladás és a köhögés szintén lehet a reflux-betegség következménye.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 09., 08:53; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelőcső fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 hete éles, késszúrásszerű fájdalmat érzek a mellkasomban jobb oldalt és egy függőleges vonalban (gyomor vagy epe?)...
Nyelőcső fekély
Üdvözlöm önöket! A feleségemnek nyelőcső fekélye van. Már 9 hetes terhes, és nem szabad szednie a fekélyére a pantoprazolt.itta a salvus vizet...
Nyelőcső fekély
Tisztelt Dr Úr/Nő! Tanácsot szeretnék kérni édesányámnak 2002-ben nyelőcső szükületett álapítotak meg ami évente 2-szer ellenőrizve volt és...
GASTROSCÓPIA
Tisztelt dr.úr, köszönöm válaszát, de elfelejtettem hogy nyelőcső fekélyt is megállapítottak és 8.kg-mot fogyott is a férjem, ez a fekély megfog...
Bakteriális nyelőcsőfekély...
Kedves Doktornő/Doktor Úr!   3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a...