• Újból bél probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor úr!

         

        2 héttel ezelőtt írtam Önnek bél jellegű panaszaim miatt. Puffadás, petefészek környéki fájdalom, illetve végbél felé sugárzó nyomás érzet van. Megtörtént a sigmoidoscopia, mindössze egy kis nyálkahártya vérbőséget talált az orvos a végbélben 10 cm-nél. Vett szövettant, ami 2 hét múlva lesz meg, abból kiderül majd, hogy egyáltaán gyulladás-e.A vizsgálat során csak 30 cm-ig nézett meg, mert eléggé fájt és azt mondta, hogy nem akar tovább kínozni. Ha a szövettanból nem derül ki semmi, akkor az orvos szerint szükség lesz teljes vizsgálatra.

        Nagyon fel vagyok háborodva, hiszen így újból át kell élnem a vizsgálat előtti előkészítést, izgalmat stb. Akkor már egyszerűbb lett volna, elsőre átvizsgálni a teljes vastagbelet. Ön szerint elképzelhető, hogy az a kis vérbőség a végbélben, ilyen panaszokat okoz?

        Még nőgyógyászhoz is elirányított, pedig már 2-szer voltam és semmit nem találtak.

         

        Köszönettel,

        WEBBeteg szakértő válasza a bélpanasz témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kis nyálkahártya-vérbőség nem okozhat lényeges panaszokat. IBS (irritabilis bél szindroma) esetén szervi eltérést a vizsgálatokkal igazolni nem tudunk, a panaszokat a bél fokozott érzékenysége, a bélmotilitás zavara okozhatja. Javaslom, tartson könnyű-vegyes diétát, egyen gyakran, keveset, nyugodtan, tartson probiotikum-kúrát. Az endometriosis (méhnyálkahártya-szigetek megjelenése a petevezetékben, petefészkeken, esetleg a hasüregben) szintén okozhat hasonló panaszokat és diagnosztizálása időnként igen nehéz.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-08 22:58:31; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés