• Belgyógyászat-súlyos hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azt szeretném megkérdezni milyen vizsgálatokat lehetne tovább elvegezni hasi panaszaim okának feltárására és milyen esetleges betegség az ami szóba jöhet nálam. Belgyógyászhoz járok.

        A vérképem normális. A vizeletem is normális. Ezek egy korábbi korházi befekvésből származnak, mely k.m.n hasi fájdalom és obstipatio miatt történt. Egészségesen, rostdúsan étkezek normális adagokban és nincs semmiféle káros szokásom. Nincsenek fucsa kiütéseim. Nem szoktam lázas lenni. Vérnyomásom normális. A hasi fájdalom görcsös és egész napi(kőldők feletti és állandóan szorító szegycsonti), aminek nem látták CT, UH, MR, röntgen vizsgálaton magyarázatát.Nem Crohn betegség. Ilinoszkópiai eredményem: A bélbolyhaim laposak és a gyomor zárógyűrűm nem zár jól. A savcsökkentők nem segítenek. A CT, duplex UH  és a nyeléses röntgen vizsgálat felvetette az A. Mesenterica Superior szindrómát valamint a tr. coelincus kilégzésben horog alakot mutat, hepatomegaliat és  jelentős splenomegaliat mutatott még, amit a többszöri UH cáfolt. A mesenteialis zsírok csaknem teljes mértékben eltűntek. Passage vizsgálatom is negatív. A szív UH is negatív. A székletemminták is normálisak. Laktóz intoleranciám felnőttként derült ki, ami nekem nem okoz problémát és kerülöm a tejetrmékeket. Napi többszöri böfögésem során sav szokott feljönni. A savcsökkentők nem segítenek. Endoszkópia sem mutatott problémát. Nem pszhiológiai ok. A hasfájásom nem múlik el egész nap és nem segítenek rajta a gyógyszerek se. Ha kötnöm kéne valamihez: Már a reggeli kelésnél kezd el fájni és pl. ebéd megevését egy bizonyos adag után abba kell hagynom, mert nagyon fáj már akkorra. Az ételbe rakott Kreon kapszula tartalma sem segít. (Súlyom:60kg, magasságom 175cm férfi) Kérdésemre az orvos azt mondta nem porfíria, mert már látták volna a vérvételekből. Hallottam már olyan esetrőll is, hogy csak kiváltott roham alatt lehetne vizeletből megállapítani (AIP).

        Ezek felsololása után arra kérem a Dr. Nőt/Urat, hogy további vizgálatot javasoljon és esetleg nálam szóba jöhető betegségeket felvessen.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hasi (beleket) ellátó érrendszeri eltérés (szűkület, veleszületett megtöretés) szóba jöhet, ezt angiographia segítségével lehet a legpontosabban diagnosztizálni. Az eddig elvégzett vizsgálatokon kívül még a carcinoid szindroma merül fel bennem (hormontermelő sejtekből kiinduló folyamat). Ennek kizárása vagy igazolása szérum-CgA és 24 órás gyüjtött vizeletből való 5HIAA vizsgálat segítségével lehetséges.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 09:28:38; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: