• Végbélnyilás repedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

           Tisztelt Doktornő-Úr, kellemetlen problémával fordulok Önhöz.Gyakran van székrekedésem.Pár hete azonban annyira erős volt a székrekedésem hogy nagyon megrepedt a végbélnyilásom, fáj ha wcre megyek. Azóta nincs minden nap székrekedésem, viszont a repedés nem gyógyul és ettől folyamatosan fáj a wczés.És, gondolom a repedés miatt, mikor a wcpapirral megtörölöm, a papir az első törléskor kicsit véres, ám másodjára már nem.Tudna segiteni? Szégyellem ezt elmondani egy orvosnak szemtől szembe, és félek hogy ha megteszem elküld tükrözésre és hát arra sehogysem vállalkozok.

             Mióta ennyire megrepedt eléggé megváltozott a lelki állapotom is, folyton feszült vagyok, (magam sem tudom miért), és türelmetlen és hirtelen dühbe gurulok, ami már olyan szintre jutott hogy a családom szólt hogy próbáljak lenyugodni, helyrejönni mint régen.Ön szerint a kettőnek van köze egymáshoz? Mit tehetnék?

           Az biztos hogy vizet keveset iszok de ez egy másik problémám, hogy sosem vagyok szomjas, a vizet iszom ha kell ha nem, mert tudom hogy szüksége van rá a szervezetemnek, de 1liternél többet nem tudok inni naponta.

        Előre is köszönöm válaszát.                Üdvözlettel B.Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélnyílás repedés témában

        Kedves Beáta!

        Az állandó félelem a székelésnél jelentkező fájdalomtól és vérzéstől meg tudja keseríteni mindennapjait és állandó szorongást okozhat. Ahogy írja is, a végbél berepedésével a legnagyobb gond, hogy ha az alapproblémát, a székrekedést nem oldjuk meg a berepedés krónikussá válik és csak sebészeti kisműtéttel oldható meg. Az akut berepedés megoldása csak a széklet lágyításával oldható meg. Ezt a bő folyadék- és rostfogyasztás, a megfelelő mennyiségű testmozgás, székletlágyítók, enyhe hashajtók  alkalmazása segíthet elérni (Laevolac szirup, Mucofalk Orange, Guttalax cseppek). Helyileg az aranyeres kúpok (Mastu Forte, Doloproct) próbálhatók meg. Ha 2-3 héten belül nem szűnik meg a panasz, mindenképpen keresse fel háziorvosát.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 22:23:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.