• Reflux torokgyulladással

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jellemző tüneteim: gombócérzés a torokban, csiklandozó torokkaparás, köhécselés, torokköszörülés, állandó hőemelkedés, gyengeség, rossz közérzet. Ezek a tünetek 3/4 éve vannak.

        Tükrözéssel refluxot állapítottak meg, nyelőcső felmaródással (GERD II).

        Az orvos javaslatára protonpumpa-gátlót szedek 2×1. Dietetikussal egyeztettem mit-hogy ehetek, be is tartom.

        A tüneteim viszont nem enyhülnek.Ha beszedek antibiotikumot, javul a torkom, elmúlik a hőemelkedésem, viszont kb. 1 hét után kezdődik előről. (Nyilván elmúlik az antibiotikum hatása.)

        Mi lehet az oka, hogy nem kerül a beregség egyensúlyba? Mit tehetnék még a javulásomért? Vagy csak türelmetlen vagyok, és ezek a szerek nem hoznak ilyen gyors változást? Diéta 3 hete, PPI 2 hete.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt kérdező!

        A gyomor-bélrendszeren kívüli reflux-okozta panaszok (léguti, garat) esetén 3 hónap a minimális terápia, tehát 2 hét után még várható javulás. Azonban ha a harmadik hónap végére sincs javulás, nem valószínű, hogy savas reflux okozza panaszait, a diagnózist felül kell vizsgálani és egyéb területen keresni a problémát (a savas reflux okozta panaszok nem javulnak antibiotikum kezelésre).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 16:42:59; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!