• Tisztelt Szakértő!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        47 éves férfi vagyok. Az utóbbi két hétben két alkalommal enyhén véres, nyálkás székletet tapasztaltam. A székelés különösebben nem fájdalmas. Az utóbbi időben észrevettem, hogy nem mindennapos a székletürítésem, inkább ritkul, fáradékony vagyok és szinte állandóan émelygek.

        Voltam már gasztroenterológusnál az eset óta, ő vizsgálat nélkül azt mondta, hogy ez nem vastag-vagy végbélrák (amire én gondoltam), hanem valami más. Az eröltetésemre azért július végére adott egy időpontot végbél tükrözésre.

        Mindemellett bal oldalon csaknem állandó fájdalmat érzek az oldalamban körülbelül fél éve. Az egy hete készült vérképem megfelelő értékeket mutat.

        Ön szerint mi a teendő. Várjak "nyugodtan" a tükrözésig?...mert ugye mindig azt mondják, hogy a lehető leghamarabb ki kell vizsgálni az ilyen tüneteket! Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Kedves Kérdező!

        Vérzés esetén mindeképp azonnali vizsgálat javasolt (enélkül nem lehet kizárni diagnózisokat, a vastagbélrákét sem). Próbálja meg a vizsgálat időpontját minél korábbra hozni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 16:41:46; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: