• Reflux és homeopátia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Reflux (rekeszizomsérvvel és patkóbélgyulladással) betegségem miatt újra a segítségét kérném! Rabyprex 20mg tablettát szedek 2*1-et a refluxra. Mivel nem gyógyultam semmit sem 1 év kezelés alatt, kipróbáltam sok mindent (Aloe Vera, probiotikum, stb.) Voltam Homeopátiás orvosnál is, leírom Önnek mit szedek: Először natrium chloratum 200ch-ból egyetlen egyszer kell 5 bogyócska és 3 napig nem szedhetek másik bogyót. 3 nap múlva arsenicum album (acidum arsenicosum anhydricum) 9ch-ból 2*5 bogyó naponta, ebből 2 dobozzzal elfogyasztani, majd ha elfogyott arsenicum album 15ch-ból 2*5 bogyó naponta szintén 2 dobozzal elfogyasztani. Ezután kontrollra megyek vissza. Közben ha a puffadás marad, akkor néha antimonium crudum 9ch-ból 2*5 bogyócskát bevehetek. Most 2 hete kezdtem el a szedését a bogyócskáknak, a második arsenicum album (acidum arsenicosum anhydricum) 9ch-nál tartok. Naponta gyomor fájdalmaim vannak, miután beveszem a bogyócskákat. Tudom, hogy tüneterősödésre kell számolni először, ezt elmondta a homeopátiás orvos is. 2 hete szedem a bogyócskákat, és még mindíg tart a napi fájdalom (főleg estére). Kérem szépen, legyen szíves nekem megírni, hogy Ön szerint normális-e ez? Meddig tarthat még ez a tüneterősödés? Mert most a bogyócskák szedése óta rosszabbul vagyok. Kitartó vagyok, nem hagyom abba a bogyócskákat, de már nagyon várom és szeretném, hogy ne fájjon a gyomrom. Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen! Tisztelettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves anita!

        Sajnos homeopathiás vonalon nem tudok érdemileg nyilatkozni, mivel nem értek hozzá (a klasszikus nyugati orvoslásnak jelenleg nem része). Ha egy éven át a dupla dózisú savcsökkentő terápia nem használt, midenképpen érdemes a diagnózist újragondolni, esetleg valami más problémát keresni a háttérben (a lisztérzékenség nem ritka betegség és változatos tünetekkel jelentkezhet felnőttkorban is).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 16:01:19; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: