• Nem akar helyrejönni?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, DoktorÚr! Kisfiam másfél éves, 8 hónapos kora óta állandó hasmenéssel küzdünk.Volt egy e-coli fertőzése, és azóta nem jön helyre a bélrendszere, már anyatejet is vettem.Okos, értelmes, mozgékony, eleven, izmos kisfiu, 3250 grammal született, jelenleg 10400 gramm.vékony testalkatu, de mi, a szülei is ilyenek vagyunk.Gasztro rendelésre rendszeresen járunk, minden allergiavizsgálat negatív, mégis vannak hetek, amikor nagyon hígat kakil naponta 10-12 szer.mindig vigyáznom kell, nehogy kiszáradjon.Probiotikumot folyamatosan kap, már mindenféle orvosnál voltunk, senki sem találja a megoldást.Édesanyám elmondása alapján ugyanilyen voltam, mindenre hasmenéssel reagáltam, s ez mai napig igy van, bár emellett egészséges vagyok.Homeopátiás orvosnál is voltunk, sajnos nem segített az alkati szer sem.Tejmentesen étkezikGyermekorvosunk szerint 3 éves korára kinőheti....mit tehetnék még, Ön mire gondol? Mi lehet a gond? talán fogzás, na de ennyi széklettel? Tanácstalan vagyok.Köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Anyuka!

        Ez olyan kérdés, amit nem lehet egy e-mail válasszal megoldani.
        Súlygörbe kellene a fejlődés pontosabb megítélésére. Ha fertőzése volt, a bélflórával lehet probléma a probiotikum ellenére. Kellene székletből bélflóra és Clostridium difficile vizsgálat. Citomegalovírus fertőzés is tud ilyet csinálni.
        Diszacharidáz malabsorptio is szóbajön, emellett a túlzott folyadékbevitel is (nem tudom mennyi folyadékot kap). Coeliakai (lisztérzékenység) antitesteket néztek?
        Azt gondolom további gasztroenterologiai vizsgálat szükséges.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Nemes Éva, gyermekgyógyász-gasztroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 14:30:28; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.