Aranyeres problémák

Évek óta kb. 40 éve vannak aranyeres problémáim. Voltak csomók meg gyulladás a hagyományos kenőcsökkel kúpokkal meg ülőfürdővel karban lehetett tartani de sok fájdalom közepette.Tavaly azt vettem észre hogy elég jól vérzik elmentem az orvoshoz aki szteroid kúpot meg kenőcsöt írt fel - elég sokára gyógyult meg. Most egy pár napja megint vérzett sőt nem is akart nagyon elmúlni. A kérdésem az, hogy keletkezhet itt trombózis vagy csak a láb a kéz és a medence az érintett testrész.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Aranyerekben akkor keletkezik thrombosis, ha a belső aranyér a végbél-záróizmon át kicsúszik, majd a fájdalom miatt a görcsösen összehúzódó záróizom elszorítja a kiboltosuló aranyeret. Ez jelentős fájdalommal jár, sebészeti úton a kizáródott érből a vérrög eltávolítható, így a fájdalom gyorsan enyhül, majd ezt követően érdemes az ilyen méretű aranyereket megoperáltatni. Detralex tabletta is segíthet akut panaszok esetén.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 28., 15:16; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...