• Aranyeres problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta kb. 40 éve vannak aranyeres problémáim. Voltak csomók meg gyulladás a hagyományos kenőcsökkel kúpokkal meg ülőfürdővel karban lehetett tartani de sok fájdalom közepette.Tavaly azt vettem észre hogy elég jól vérzik elmentem az orvoshoz aki szteroid kúpot meg kenőcsöt írt fel - elég sokára gyógyult meg. Most egy pár napja megint vérzett sőt nem is akart nagyon elmúlni.A kérdésem az, hogy keletkezhet itt trombózis vagy csak a láb a kéz és a medence az érintett testrész.

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Kedves Kérdező!

        Aranyerekben akkor keletkezik thrombosis, ha a belső aranyér a végbél-záróizmon át kicsúszik, majd a fájdalom miatt a görcsösen összehúzódó záróizom elszorítja a kiboltosuló aranyeret. Ez jelentős fájdalommal jár, sebészeti úton a kizáródott érből a vérrög eltávolítható, így a fájdalom gyorsan enyhül, majd ezt követően érdemes az ilyen méretű aranyereket megoperáltatni. Detralex tabletta is segíthet akut panaszok esetén.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-28 15:16:53; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés