• Mi lehet a baj? Szorongásos panaszok és reggeli hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Kb 2 éve szorongásos panaszokkal küzködök. És észrevettem, hogy azóta kb minden reggel megy a hasam, ha felkelek egyböl a wc-re kell mennem, és hasmenős a székletem. Ha nem megyek el reggel, akkor egész nap libabőrös vagyok és kiráz a hideg, és ez ha felkelek reggel akkor is fent szokott néha állni! A hasam is fáj mostanában. És azt is észrevettem, hogy ha az egész napom jol telik mondjuk, szorongásos panaszoktol mentes (ami ritka), de hogy ha mondjuk nagyon sokat ebédelek, utána teljesen levert leszek, és rosszul érzem magam, szédülök, bizonytalan vagyok, kiver a víz, de ez csak azután miután nagyon jól beebédelek! Mitöl lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás, hasmenés témában

        Kedves Kérdező!

        Az ébredést követő hasmenés a szorongás okozta irritábilis bél szindróma jele lehet, mely a 2 év alatt reflex-szerűvé válhatott. A bőséges étkezést követő levertség, fáradékonyság amiatt jelentkezhet, hogy az emésztés sok energiát kíván a szervezettől, a vér jelentős része a portalis (beleket ellátó) érterületekre áramlik, így a csökkent agyi vérátáramlás fáradtságot, álmosságot eredményezhet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-20 13:39:40; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés