• Helicobacter és gyomortükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.úr.28 éves vagyok és három hete gyomor tükrözésem volt.Eredmény:mikroszkóposan HE festés után antrum nyálkahártya részlet figyelhető meg. A tunica propriaban intenziv, diffúz limphocytás, plasmasejtes, granulocytás beszűrődés van. A felszini hám kis gócokban destruálodott, a mirigyekben cryptitis látható. A felszinen ill. a mirigyekben Helicobacter pylori morphologiájú pálcák vannak.Diagnózis:Nagyfokúidült és aktivitást is mutató antrum gastritis, Helicobacter pylori pozitivitással.BNO:Heveny vérzéses gastritis.SNOMED:Gyomor, k.m.n, acut és chronicus gyulladás, NOS. A kérdésem az lenne, hogy a leirtak mit jelentenek? Pantacidot, amoxacillin-B-t és fromilid uno -t irt fel a doktor úr.Köszönettel Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a helicobacter pylori témában

        Kedves Emese!

        A leírtak azt jelentik, hogy jelentős acut gyomorhurutja van, melyet részben a Helicobacter pylori fertőzés okoz. A rendelt terápia részben a bacterium kiirtását, részben a gyomorhurut gyógyítását célozza.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-05-21 09:10:06; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: