Helicobacter és gyomortükrözés

Tisztelt Dr.úr.28 éves vagyok és három hete gyomor tükrözésem volt.Eredmény: mikroszkóposan HE festés után antrum nyálkahártya részlet figyelhető meg. A tunica propriaban intenziv, diffúz limphocytás, plasmasejtes, granulocytás beszűrődés van. A felszini hám kis gócokban destruálodott, a mirigyekben cryptitis látható. A felszinen ill. a mirigyekben Helicobacter pylori morphologiájú pálcák vannak.Diagnózis: Nagyfokúidült és aktivitást is mutató antrum gastritis, Helicobacter pylori pozitivitással.BNO: Heveny vérzéses gastritis.SNOMED: Gyomor, k.m.n, acut és chronicus gyulladás, NOS. A kérdésem az lenne, hogy a leirtak mit jelentenek? Pantacidot, amoxacillin-B-t és fromilid uno -t irt fel a doktor úr.Köszönettel Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza helicobacter pylori témában

Kedves Emese!

A leírtak azt jelentik, hogy jelentős acut gyomorhurutja van, melyet részben a Helicobacter pylori fertőzés okoz. A rendelt terápia részben a bacterium kiirtását, részben a gyomorhurut gyógyítását célozza.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. május 21., 09:10; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...