Bél probléma

Kb március óta enyhébb szélgörceim vannak a kismedencében, puffadok és olyan fura nyomásérzetem van a végbelem irányába. Olyan, mint a székelési inger, csak enyhébb. Voltam UH-on, laborban, készült Webber teszt, minden negatív. A háziorvos IBS gyanura írt fel Dicetelt, de nem használt. Felmerült, a sigmoidoscopia, Ön szerint szükséges? Még annyi, hogy szokatlanul fájdalmassá vált a menzeszem, de a nőgyógyász nem talált semmit. Február végén és áprilisban szedtem antibiotikumot, hugyúti fertőzés és fogászati problémák miatt. Bár az alhasi panasz már a gyógyszerszedés előtt is jelentkezett, csak nagyon enyhén. Most szedek Protexint is egy ideje, de nincs változás. Ön szerint mi lehet a probléma?

WEBBeteg Szakértő válasza bélpanaszok témában

Kedves Kérdező!

Panaszát okozhatja bélprobléma (nagyobb polyp, diverticulosis) , de nőgyógyászati ok (endometriosis) is. A sigmoidoscopia (colonoscopia) indokolt lehet a huzamosabb ideje fennálló panaszok illetve a bél-eredet kizárására.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 18., 08:36; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélbetegség vagy valami más?
Tisztelt Doktornő! Beleimmel, már egy jó ideje gondok vannak. Voltam allergia vizsgálaton, laborvizsgálaton, ami teljesen jó volt, történt...
Gyulladás
Tisztelt Doktorúr! Nem rég jártam egy ultrahang centrumban, azzal a panasszal hogy szeretném megnézetni magamat, mert azt szoktam mostanéban...
Széklet vér lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr Ma kaptam meg a széklet vér leletemet, mely negatív lett, de az eredmény 10 ng/ml. Azt írja, a referencia 100 ng/ml alatt negatív, de...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése