• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr! Endoszkópos vizsgálaton derült ki hogy vastagbél polyp-om van. Nem írtak rá gyógyszert, nem műtöttek meg vele. 1 év múlva kell visszamennem. 2db 2mm-es polyp-om van a székletem reggelente csak sárgás, zselés állagú. Napi 7-8 alkalommal járok Wc-re. Az utóbbi napokban véres is volt a székletem. Elmentem egy másik kórházba ott hátha többet tudnak mondani, elmondtam ugyanezeket a panaszokat de a szakorvos a leleteimet látva ennyit mondott. MAJD HA NAGYOBB LESZ MEGMŰTJÜK. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel B.P.

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélpolyp témában

        Tisztelt Kérdező!

        A panaszait nem a két 2mm-es polyp okozza. Ezeket méretük miatt nem távolították el vizsgálat közben (vágóhurkot ilyen kicsikre nem lehet feltenni, mintavételi csipesz segítségével lehet esetleg  teljesen lecsippenteni). A polypok még nagyobb méret esetén sem okoznak panaszokat, eltávolításukat az indokolja, az iő előrehaladásával és méretük növekedésével ilyen polypokból alakul ki a vastagbélrákok nagyrésze. A napi 7-8x-i székürítés és a vérzés miatt azonban további kivizsgálás javasolt (panaszait nem a két polyp eltávolítása fogja megoldani). A vérzést valószínűleg a gyakori székürítés provokálta ranyeresség vagy végbél-berepedés okozhatja.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 08:34:55; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.