• Controloc-ról Rabyprex-re váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Újra Önhöz fordulok segítségért! Kiderült, hogy a Controloc tablettától voltam rosszul (hányinger, szédülés, látáskiesés) ezért Rabyprex 20mg tablettát kaptam helyette, amit reggel és este kell bevennem. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy Ön hogy ajánlja a szedését? Étkezés előtt fél-1 órával bevenni, vagy inkább közvetlenül étkezés után? Hogy hat jobban? És Ön szerint meddig szedjek majd 2 szemet (nem lenne elég 1 szem)? Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        A standard dózis 1x20mg, de szövődményes esetben 2x20mg-ot javaslunk az akut panaszok megszűnéséig. A rabeprazol (Rabyprex) nagyon jó hatóanyag, igen gyorsan és tartósan hat. Az hogy étkzés előtt 1 órával, vagy közvetlenül étkezés előtt veszi be, nem befolyásolja a hatást.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 17:39:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: