• Bélférgesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor Úr!

        Kisfaim születése ót (5 éve), 2-3 kg-mal kevesebb vagyok az azt megelőző súlyomnál, annak ellenére, hogy normál mennyiségű és nagyon jó minőségű (bio) teljesértékű élelmiszereket fogyasztok és képtelen vagyok a kívánatos 2-3 kg-t felszedni. Bármennyit ehetek, egy deka sem látszik meg rajtam.Ez azért is zavar, mert amúgy is nagyon vékony alkatú vagyok.

        Székletürítés előtt gyakran (de nem mindig) görcsös jellegű (vastagbél területén) fájdalmam van és végbél környékén gyakran érzek csiklandozást, viszketést. Székletemben nem láttam cérnaférget.

        Háziorvosomnak felvetettem, h nem állhat-e bélférgesség a háttérben, amire válasza szerint a laborlelet (eozinofil granulociták száma) utalna (ez negatív).

         

        Ön szerint mi állhat a háttérben?

         

        Köszönettel.

        G.

        WEBBeteg szakértő válasza a bélférgesség, pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező!

        Attól függetlenül, hogy normális az eonizofil-szám, még állhat bélférgesség a panaszok hátterében, ezt 3x-i széklet parazita-vizsgálattal lehet kizárni. Emellett a pajzsmirigy-funkció vizsgálatát tudom még javasolni, mert a pajzsmirigy-túlműködés szintén jó étvágy melletti fogyással jár.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 16:12:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon