Bélférgesség?

Tisztel Doktor Úr!

Kisfaim születése ót (5 éve) , 2-3 kg-mal kevesebb vagyok az azt megelőző súlyomnál, annak ellenére, hogy normál mennyiségű és nagyon jó minőségű (bio) teljesértékű élelmiszereket fogyasztok és képtelen vagyok a kívánatos 2-3 kg-t felszedni. Bármennyit ehetek, egy deka sem látszik meg rajtam.Ez azért is zavar, mert amúgy is nagyon vékony alkatú vagyok.

Székletürítés előtt gyakran (de nem mindig) görcsös jellegű (vastagbél területén) fájdalmam van és végbél környékén gyakran érzek csiklandozást, viszketést. Székletemben nem láttam cérnaférget.

Háziorvosomnak felvetettem, h nem állhat-e bélférgesség a háttérben, amire válasza szerint a laborlelet (eozinofil granulociták száma) utalna (ez negatív) .

 

Ön szerint mi állhat a háttérben?

 

Köszönettel.

G.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza bélférgesség, pajzsmirigy témában

Tisztelt Kérdező!

Attól függetlenül, hogy normális az eonizofil-szám, még állhat bélférgesség a panaszok hátterében, ezt 3x-i széklet parazita-vizsgálattal lehet kizárni. Emellett a pajzsmirigy-funkció vizsgálatát tudom még javasolni, mert a pajzsmirigy-túlműködés szintén jó étvágy melletti fogyással jár.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 18., 16:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...