Székelési és bélpanaszok

Tisztelt Cím!

Annyi borzasztó dolgot olvasni, hogy gondoltam leírom a panaszaimat mert egyre inkább azt hiszem hogy orvosi kezelésre szorulok.

Az a helyzet, hogy 1-2 éve rendszertelenül (havonta-kéthavonta 1-2 alkalommal) , de előfordul hogy a székletem "tetején" vércseppek látszanak. Néha több néha kevesebb. Sötétpiros színű (hátha ez jelentőséggel bír) . Úgy veszem észre hogy csak akkor van vér ha hasmenésem van. A hasmenést mostanában a tejre és tejtermékekre fogom, de ez is csak "házi" diagnózis. Általában megijedek, de mivel általában csak egy alkalom és legközelebb már "rendben vagyok" így meg is nyugszom. A hasmenés sem rendszeres...

30 éves férfi vagyok, 182cm és 90 kg, nem kövér de jó "erőben", nem sportolok rendszeresen. A családban a testvérem laktózérzékeny, és az apai nagyapámnak voltak "bélpolipjai" amit eltávolítottak. (nem tudom még mi kellhet, de gyanítom hogy ezt távgyógyászatilag nem lehet diagnosztizálni)

Ön szerint mi lehet a bajom? Milyen orvoshoz forduljak? Háziorvosomat nem láttam 10 éve, azt sem tudom pontosan ki az...

Várom Válaszat!

Köszönettel:

Lapi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Ne ijedjen meg. Panaszát valószínűleg aranyeresség okozza, azonban ezt megerősíteni illetve az egyéb diagnózisokat kizárni csak vastagbél-tükrözéssel lehet. Tekintettel a panasz hosszabb fennállására, mindenképpen javaslom a vizsgálatot (vérzést végbélpolyp, de akár rosszindulatú bélfolyamat is okozhat ezeket mindenképp ki kellene zárni) .

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 10., 22:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok