• Székelési és bélpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím!

        Annyi borzasztó dolgot olvasni, hogy gondoltam leírom a panaszaimat mert egyre inkább azt hiszem hogy orvosi kezelésre szorulok.

        Az a helyzet, hogy 1-2 éve rendszertelenül (havonta-kéthavonta 1-2 alkalommal), de előfordul hogy a székletem "tetején" vércseppek látszanak. Néha több néha kevesebb. Sötétpiros színű (hátha ez jelentőséggel bír). Úgy veszem észre hogy csak akkor van vér ha hasmenésem van. A hasmenést mostanában a tejre és tejtermékekre fogom, de ez is csak "házi" diagnózis. Általában megijedek, de mivel általában csak egy alkalom és legközelebb már "rendben vagyok" így meg is nyugszom. A hasmenés sem rendszeres...

        30 éves férfi vagyok, 182cm és 90 kg, nem kövér de jó "erőben", nem sportolok rendszeresen. A családban a testvérem laktózérzékeny, és az apai nagyapámnak voltak "bélpolipjai" amit eltávolítottak. (nem tudom még mi kellhet, de gyanítom hogy ezt távgyógyászatilag nem lehet diagnosztizálni)

        Ön szerint mi lehet a bajom? Milyen orvoshoz forduljak? Háziorvosomat nem láttam 10 éve, azt sem tudom pontosan ki az...

        Várom Válaszat!

        Köszönettel:

        Lapi

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Kedves Kérdező!

        Ne ijedjen meg. Panaszát valószínűleg aranyeresség okozza, azonban ezt megerősíteni illetve az egyéb diagnózisokat kizárni csak vastagbél-tükrözéssel lehet. Tekintettel a panasz hosszabb fennállására, mindenképpen javaslom a vizsgálatot (vérzést végbélpolyp, de akár rosszindulatú bélfolyamat is okozhat ezeket mindenképp ki kellene zárni).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 22:05:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésemhez - https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/164045 - A 3.Normix kúrát kezdtem meg, ami jó a sibora, és dietazom (fodmap) plusz utána a ProGastro, miért nem múlik ez akkor? Valamint a...
        Kedves Dr Plósz János! December elején kaptam Rabemant refluxos tünetekre. Januárban jelentkezett először egy furcsa feszülő érzés az egész hasamban, majd gyógyszert váltottunk, ez el is múlt. Utána hónapokig szedtem Esomeprazolt és...