• Reflux és Zimpax

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorok!

        21 éves fiu vagyok.Körülbelül 2 hónapja arra panszkodtam hogy savanyú ízt és torokszoritó érzést érzek a számban.Elmentem egy gégészetre és ott a gégetükröt csináltak és megálapitották hogy a garat felvan sértve refluxos állapot állt fent.Elküldtek gyomortükrözésre ahol mgállapitoták hogy gyomor gyulladás van és Zimpax.-ot irtak a problémámra. Azt szeretném megkérdezni hogy valóban visszavezethető a probléma a gyomorsavra és  annak tultengésére.. gondolok itt a savanyú izre amit a számban érzek illetve meddig kell egy ien mértékü probléma esetén szednem a szóban forgo gyógyszert a Zimpaxot?....vagy állandó gyógyszerem lesz a  zimpax., illetve ha elmulik a probléma elöjöhet ujra és ujra kell szednem  a gyógyszert?!

        válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        Savas reflux okozhatja a panaszait (ha kellő dózisú és idejű (2x40mg, 3 hónap) kúrát követően a panaszok megszűnnek, ez visszamenőleg igazolhatja a diagnózist.) A reflux oka a nyelőcső-gyomor közötti záróizom nem kielégítő működése. Ha ez rendeződik, a reflux is megszűnik. Erre a gyógyszeres terápia mellett az életmódi változtatások adnak esélyt: gyakori, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, evés után nem szabad lefeküdni egy órán belül, ágyban a fejvég megemelése, fogyás- a hasűri nyomás csökkentése. Azonban előfordulhat, hogy a reflux miatt folyamatos gyógyszeres terápát igényel majd.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 22:00:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: