Reflux és Reductil

Kedves Dr. Plósz János! reflux betegségem van, és emiatt megpróbáltam a napi négyszeri kicsi evést, mert ellőtte én csak napi kétszer ettem, mióta így eszek és szedem a savlekötőt nem is fáj a gyomrom, de viszont híztam két kg-t. és mivel fogyni szeretnék megkérdeztem a házi orvosomat, hogy mit tanácsol és felirta a reductilt, és meg szeretném öntől kérdezni, hogy ön szerint is szedhetem vagy inkább ne? Előre köszönöm, és várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Szedheti nyugodtan. A Reductil központi hatású, az étvágyat, éhségérzetet csökkentő gyógyszer. Ha sikerül a segítségével fogyni, az a hasűri nyomás csökkenésével és a reflux javulásával jár. A testsúlyvesztésnek azonban természetesebb módja a testmozgás fokozása.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 10., 21:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 07:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet a baj
Gyomorbántalmak
Gyomor és nyelőcső problémák.
Tisztelt Doktor Úr, Abban szeretném kérni a véleményét, hogy egy másfél hónapja kezdődött nem rendszeres hanyinger es a szegycsont tájon...
Gyomorfájás /feszülés
Jó estét doktor úr egyszer már irtam ide és az lenne a kérdésem hogy 1 honapja fáj a gyomorszájamnál és mintha belülről feszítenék néha...
Gyomorfájdalmak
Tisztelt Doktor Úr! Idén szeptemberben hagytam el a savlekötőt amit refluxra szedtem (Controloc) . Azóta tünetmentes voltam. 1 hete gyomorpanaszaim...