• Reflux, homepoátiás és májvédő készítmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Szeretném a véleményét megkérdezni a homeopátiás készítményekről. Szedhetném-e Reflux-al a Controloc és Alusulin gyógyszereim mellett (ha igen, hosszú távon is)? Sok jót hallottam róla és úgy gondoltam, hogy az Aloe Vera gél helyett (amit 6 hónapja szedek) megpróbálnám ezeket a készítményeket, talán segítenék a gyógyulásomat. Önnek mi ezekről a készítményekről a véleménye? Ajánlja reflux-ra megpróbálni? Gondolom károsak nem lehetnek? Lenne még egy problémám, hallottam refluxosoktól, hogy kell szedni valamilyen májvédő készítményt is a refluxos gyógyszerek erőssége miatt. Kérem szépen legyen szíves nekem megírni, hogy ez igaz-e, és ha igen mit kell szedni és meddig? Mert én nem tudok ilyenről, és megijedtem kicsit. Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen! Tisztelettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Anita!

        A modern savcsökkentők nem terhelik meg a májat, így ilyen irányú kiegészítő terápiát nem igényelnek. A Controloc szedése mellett az Alusulin elhagyását javaslom, mert a savcsökkentő hatás kialakulása után ennek már terápiás haszna nincs és a különböző egyéb gyógyszerek, tápanyagok felszívódását akadályozhatja. Refluxban nincs tapasztalatom a homeopathiás készítményekkel, de bajt biztos nem okoznak. Azonban szedésüket csak az Alusulin elhagyását követően javaslom, mert ez akadályozhatja a felszívódásukat. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 19:38:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: