• Emésztési zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor/doktornő!

        Pár hete írtam megváltozott, lágy széklet és fájó belek panaszokkal, melyre azt a tanácsot kaptam, hogy szedjek be egy probiotikum kúrát.
        A dolog megtörtént, amíg szedtem a gyógyszert javult az állapotom, ám most a kúra végeztével a tünetek visszatértek. A beleim szúróan fájnak egy-egy ponton, ez főleg a végbelem szokott lenni, a székletem lágy és feltűnően sok benne  a megemésztetlen étel.
        Fogyás, láz, levertség, vér a székletben vagy bármilyen más tünet (egyenlőre) nem jelentekezett, rengeteg gyümölcsöt eszek és aktív sportoló vagyok, egyetlen bélpanaszom eddig egy enyhe aranyér volt (körübelül három hónapja). Közeli családomban bélbetegség nem fordult elő, tüneteim pedig nem súlyosak, csak kellemetlenek, így nem tudom érdemes-e orvoshoz fordulni. Maradjak a probiotikumos tünetkezelésnél, vagy indokolt lehet egy komolyabb kivizsgálás?

        Előre is köszönettel:

        Zs.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztési zavar témában

        Kedves Kérdező!

        Emésztési zavar esetén átmenetileg Mezym Forte tabletta használata (főétkezések előtt) segíthet a panaszok megszüntetésében. Emelett az Enterol nevű (vényköteles) probiotikum eredményezhet tartós javulást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 19:44:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: