Reggeli étkezés utáni fáradságérzet

Tisztelt Doktor Nő/Úr 62 éves férfi vagyok. Vércukrom állandóan ellenőrzöm, melynek értéke 6, 4-6, 8 és megegyezik az évenkénti önkéntes vérvizsgálat eredményével. Bőséges reggeli után fáradság, gyengeség lesz urrá rajtam, ami kb. 1 óra után elmúlik.Ez a tünet csak reggeli után jelentkezik. Reggelizés után 2 órával többször mértem vércukrom értékét, ami egy esetben sem haladta meg a 6, 4-7, 0 értéket Ha nem reggelizem tünetmentes vagyok. Este Tamsol, reggel Co Renitec gyógyszert szedek, nem iszom, nem dohányzom. Kérem tájékoztasson, milyen betegség előjele lehet a fenti problémám. Válaszát köszönöm, tisztelettel: Farkas Miklós

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fáradtság témában

Kedves Miklós!

A bőséges étkezés alhasi vérbőséget okoz, ez a szisztémás vérnyomás csökkenését okozhatja. Ilyenkor elképzelhető, hogy csökken az agyi vérellátás, ez vonhatja maga után a fáradtság, gyengeség érzetét. Persze ez akkor érvényes Önre, ha a reggeli a nagyobb mennyiségű étkezés. Biztos, hogy nem a vércukrával kapcsolatos, mert az normális.

Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Kérdés: 2009. május 05., 23:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...